Έβαλαν τους Αφγανούς με τους πλημμυροπαθείς! Εξοργιστικές καταγγελίες

0


 Εδώ και σχεδόν πέντε μήνες, 160 πλημμυροπαθείς από χωριά του δήμου Φαρκαδόνας Τρικάλων που έμειναν άστεγοι μετά το «χτύπημα» της κακοκαιρίας Daniel και αυτό της κρατικής ανυπαρξίας, παραμένουν στη δομή του Κουτσόχερου Λάρισας ξεχασμένοι εντελώς από μία Πολιτεία, που τους έκανε πρόσφυγες στην ίδια τους τη χώρα.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, πρόσφατα στη δομή μεταφέρθηκαν 200 Αφγανοί και άλλα 50 άτομα με καταγωγή από τη Συρία, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι το επόμενο διάστημα ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί σημαντικά.

Τα όσα περιγράφουν και καταγγέλλουν οι πλημμυροπαθείς για τις συνθήκες, είναι συγκλονιστικά.

«Δεν μπορείς να κυκλοφορήσεις ούτε νύχτα, ούτε μέρα. Τι δίνουν οι νταλίκες μέσα αν περάσετε και δείτε τι έχουν κι εμείς δεν έχουμε ούτε ένα κρουασάν να φάμε να πιούμε τα χάπια. Δράμα η κατάσταση. Τα παιδιά μου πήγαν να δουλέψουν στα κομπρεσέρ στο Βλοχό, για να πάρουν από 10 ευρώ, για να πάρουν κάτι. Τίποτα δεν μας δίνουν, ούτε χαρτί δεν έχουμε… Τι να πάμε κι εμείς, να τους πούμε δώστε μας να φάμε; Όχι αυτό δεν γίνεται. Ο δήμος Φαρκαδόνας μας φέρνει κάτι μία φορά την ημέρα» λέει η κυρία Ευδοκία για το ένα γεύμα που τους δίνει ο δήμος, έναντι τριών στους αλλοδαπούς και μάλιστα από εταιρεία catering.

«Μένουμε  πέντε μήνες εδώ, έμεινα η μισή, νηστική. Δεν έχουμε. Μία φορά την ημέρα φαγητό; Ελάτε να δείτε τι θα φέρουν, τόσο δα ένα κομματάκι. Τι να φάμε; Δεν έχουμε τίποτα. Που να πάμε; Πίσω είναι πλημμυρισμένα τα σπίτια και έχουν βρώμα… Θέλουν χρήματα (σ.σ. για επισκευές), χρήματα δεν μας δίνουν, τίποτα».

Η «λύση» που εξετάζεται γι’ αυτούς τους ανθρώπους, όπως αναφέρουν θεσσαλικά ΜΜΕ, είναι η μετεγκατάστασή τους σε… κοντέινερ στη Φαρκαδόνα! Για βοήθεια και διευκολύνσεις από το κράτος ώστε να φτιάξουν τα σπίτια τους ξανά, ούτε λόγος…


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)