Ένα κρίσιμο ΚΥΣΕΑ και μια μουγκή ιδιωτικοποίηση...

0


 Θέμα ημερών ίσως και ωρών, όπως μαθαίνουμε, το να υπάρξει συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ προκειμένου να γίνουν αλλαγές στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.


Όπως όλα δείχνουν ό μέχρι σήμερα αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος θα... αντικατασταθεί μια και οι φήμες λένε ότι δεν τα πηγαίνει καθόλου καλά με τον υπουργό Άμυνας Νίκο Δένδια.

Πιθανότερος αντικαταστάτης ο Αντιστράτηγος Δημήτρης Χούμπης. Ιδίως αν πρόκειται να τηρηθούν οι παραδόσεις που θέλουν τον Α ΓΕΕΘΑ να προέρχεται δύο φορές από τον Στρατό Ξηράς και μία από τα άλλα όπλα. Παρόλα αυτά «ακούγονται» και τα ονόματα του Αντιναύαρχου Φραγκίσκου Λελούδα, του επίσης Αντιναύαρχου Δημήτρη Κατάρα αλλά και του Αντιπτέραρχου Θεμιστοκλή Μπουρολιά.

Στα μουγκά

Μια … ιδιωτικοποίηση «στα μουγκά» κατάφερε να περάσει χθες από την Βουλή η κυβέρνηση.

Ενώ όλοι έχουν στραμμένο το βλέμμα στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια η τα ιδιωτικά πανεπιστήμια που δεν έχουν έρθει ακόμη στην Βουλή, κανείς δεν πρόσεξε το νομοσχέδιο για την παραχώρηση του 30% του Αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» που όχι μόνον ήρθε αλλά ψηφίστηκε και με συνοπτικές διαδικασίες.

Για την πρακτική αυτή διαμαρτυρήθηκαν όλοι οι εκπρόσωποι των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Από τον Χρήστο Γιαννούλη του ΣΥΡΙΖΑ και τον Παύλο Γερουλάνο του ΠΑΣΟΚ μέχρι την Διαμάντω Μανωλάκου του ΚΚΕ και την Πέτη Πέρκα από την Νέα Αριστερά.

Μάλιστα δεν έλειψαν και τα πυρά στον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα. Αφού όπως αναφέρθηκε στην Διάσκεψη των Προέδρων είχε αναφέρει πως αυτή την εβδομάδα θα έρθει για ψήφιση μια σύμβαση ήσσονος σημασίας.

Τελικά εμφανίστηκε νομοσχέδιο που εκτός από την ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου περιλάμβανε και την διευθέτηση της ενίσχυσης των 120 εκατομμυρίων που δόθηκε στην Aegean την περίοδο την πανδημίας. Ψηφίστηκε όμως με την συντομευμένη διαδικασία μίας σύμβασης...

news247.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)