«Πιστεύω» εις την αποχή...

0


Τις επόμενες ημέρες ο κ. Κ. Μητσοτάκης καλείται να αποδείξει αν αντιμετωπίζει τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου ισότιμα έναντι των επιλογών τους ή αν τα διαχωρίζει σε δύο ταχυτήτων. Το Μαξίμου προσώρας εμφανίζεται... να δέχεται και μάλιστα με ανακούφιση την απόφαση του υπουργού Επικρατείας -υπεύθυνου για το νομοθετικό έργο- κ. Μάκη Βορίδη να απόσχει από την ψηφοφορία για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Πηγές της κυβέρνησης αφήνουν να εννοηθεί ότι δεν τίθεται ζήτημα απομάκρυνσης του υπουργού, δεδομένου, μάλιστα, ότι οι απόψεις του είναι διαχρονικές! Επιβραβεύεται επομένως η σταθερότητα στη διαφωνία του!


Στον αντίποδα, η κυβέρνηση αρνείται να εμφανιστεί εξίσου διαφωτιστική για τα υπόλοιπα μέλη της που προδιαθέτουν ότι θα επιλέξουν την αποχή στην ψηφοφορία για τα ομόφυλα ζευγάρια. Ήδη τέσσερις υφυπουργοί δηλώνουν ότι επιθυμούν να κινηθούν προς την κατεύθυνση Βορίδη. Είναι ο δρόμος της αποχής που υπέδειξε ο ίδιος ο πρωθυπουργός με δηλώσεις του που τους απελευθερώνει ή μήπως η «ασυλία» που προσφέρει στον υπουργό Επικρατείας που τους ενθαρρύνει στην αποχή;

Με βάση το ασύνταχτο τοπίο που διαμορφώνεται στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος αποδεικνύεται ότι η απόφαση του πρωθυπουργού να μην θέσει ζήτημα κομματικής πειθαρχίας προς τους βουλευτές του για ένα μείζονος σημασία ζήτημα που κλονίζει το δικό τους «Πιστεύω» (πατρίς, θρησκεία, οικογένεια) ήταν εσφαλμένη. Με τη γραμμή «ψήφος κατά συνείδηση» οι γαλάζιοι βουλευτές απενοχοποιούνται απέναντι στον πρωθυπουργό τους και, κυρίως, απέναντι στις άγριες διαθέσεις των ψηφοφόρων τους και της Εκκλησίας, σπεύδοντας να θυμίσουν μέσω των τηλεοράσεων ότι παραμένουν η Δεξιά του Κυρίου!


Η ΑΥΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)