Η κοινωνία φταίει στον Γεωργιάδη...

0

 
Μέρα συγκίνησης χαρακτήρισε τη σημερινή ο νέος υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, που κλήθηκε να αντικαταστήσει τον... Μιχάλη Χρυσοχοΐδη σε μια δύσκολη περίοδο με καθημαγμένα νοσοκομεία και έξαρση του κορονοϊού και των λοιμώξεων. 

Προσερχόμενος στο υπουργείο συνομίλησε με δημοσιογράφους αλλά δεν απάντησε ουσιαστικά στην ερώτηση για το γεγονός ότι αναλαμβάνει το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο ξανά μετά από δέκα χρόνια, χωρίς πλέον να υπάρχουν πλέον μνημονιακές δεσμεύσεις. Άλλωστε, εκτός από τις απολύσεις υγειονομικών και το κλείσιμο νοσοκομείων -για τα οποία δεν ήθελε να του παίρνει τη δόξα η τρόικα- η θητεία του επί Σαμαρά περιελάμβανε επίσης μείωση του προϋπολογισμού για την Υγεία, υποβάθμιση του ΕΟΠΥΥ, τρία σκάνδαλα (ΚΕΕΛΠΝΟ, Novartis, «Ερρίκος Ντυνάν») και πολλά άλλα αρνητικά για τη δημόσια δωρεάν Υγεία (Βλ. «Επιστροφή στον "τόπο του εγκλήματος"»).

Ο ίδιος ανέφερε ως προτεραιότητα την πίεση στα νοσοκομεία, την οποία δεν απέδωσε στην υποστελέχωση του ΕΣΥ αλλά στην πανδημία, την γρίπη και στην... «κοινωνία μας, που παρά τις προσπάθειες του υπουργείου, φαίνεται ότι χαλάρωσε στο θέμα της πανδημίας που όπως απεδείχθη είναι ακόμα εδώ».

Επίσης, τόνισε την ανάγκη επιτάχυνσης των εμβολιασμών εξαίροντας το έργο της αναπληρώτριας υπουργού, Ειρήνης Αγαπηδάκη, η οποία κατά τον υπουργό «έχει κάνει πολύ καλή δουλειά το θέμα των εμβολιασμών». Ωστόσο, παραδέχτηκε ότι «οι εμβολιασμοί φέτος είναι αρκετά αυξημένοι σε σχέση με πέρσι. Είναι περίπου 45.000 πάνω από πέρσι, όμως σημαντικά χαμηλότερο από την εποχή της πανδημίας».

«Θα πάνε όλα καλά. Θα τα φτιάξουμε όλα καλά, να μην ανησυχεί ο κόσμος» διαβεβαίωσε o κ. Γεωργιάδης λέγοντας ότι έχει έρθει «με πάρα πολύ κέφι, με πάρα πολύ όρεξη». «Θέλω τη μέρα που θα φεύγω, γιατί οι υπουργοί κρινόμαστε από τη μέρα που ερχόμαστε, αλλά τη μέρα που φεύγουμε, ο κόσμος να λέει ναι “ήταν μια σημαντική αλλαγή. Έχουμε μικρότερες αναμονές, έχουμε λιγότερα ράντζα, έχουμε καλύτερα νοσοκομεία”» είπε...


efsyn.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)