Ο φόβος αλλάζει πλευρά...

0


 Τι δείχνουν όλες οι μετρήσεις της κοινής γνώμης ως προς τα πολιτικά πράγματα στη χώρα; Πρωτοκαθεδρία της Νέας Δημοκρατίας και στασιμότητα για τα κόμματα του προοδευτικού χώρου, μολονότι οι ίδιες δημοσκοπήσεις φανερώνουν ότι οι ίδιοι ερωτώμενοι επιθυμούν μια ισχυρή αριστερή και κεντροαριστερή παράταξη απέναντι στο κυβερνών κόμμα...

Παράλληλα, τα ευρήματά τους καταγράφουν μια αξιοσημείωτη καθίζηση στα ποσοστά της Ν.Δ. παρά τη διακριτή της πρωτιά, συγχρόνως όμως και μια εντυπωσιακή σε ποσοστά δυσαρέσκεια των πολιτών για την κυβέρνηση Μητσοτάκη σε θέματα όπως η ακρίβεια, η Υγεία, η Παιδεία και η εγκληματικότητα! Δείχνουν επίσης υποχώρηση των θετικών γνωμών για τη διαχείριση των ελληνοτουρκικών σχέσεων και επίσης, ίσως για πρώτη φορά, ένα υψηλότατο ποσοστό αρνητικών εντυπώσεων (1 στους 2) για την προστασία των ατομικών δικαιωμάτων, σε μια εποχή που η χώρα μας διασύρεται σταθερά πλέον με ευρωπαϊκές καταδίκες για τη λειτουργία του Κράτους Δικαίου.

Φαίνεται πως έπειτα από καιρό οι δημοσκοπήσεις αρχίζουν και ευθυγραμμίζονται με την κανονική ζωή, που τρέχει πέρα και έξω από τυφλές κι απρόσωπες έρευνες: Οι πολίτες διαμαρτύρονται γιατί τα εισοδήματά τους εξαντλούνται στις 19 του μήνα εξαιτίας της ακρίβειας, οι συνταξιούχοι αδυνατούν να εντοπίσουν αλλά και να αγοράσουν τα φάρμακά τους, οι αγρότες και οι παραγωγοί κατεβαίνουν στους δρόμους δηλώνοντας εξαπατημένοι από τις κυβερνητικές υποσχέσεις και οι φοιτητές βγαίνουν στους δρόμους για να καταθέσουν την αντίθεσή τους στην αποδυνάμωση του δημόσιου πανεπιστήμιου και στη δρομολογούμενη λειτουργία παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων στη χώρα μας. Στους δρόμους βγαίνουν ωστόσο και χιλιάδες συμπολίτες μας που χάνουν τα σπίτια τους μέσα από την ανεξέλεγκτη πλέον διαδικασία των πλειστηριασμών (96.546 πλειστηριασμοί ακινήτων έγιναν την τελευταία διετία, όπως αποκάλυψε η ΑΥΓΗ της Κυριακής).


Στην πραγματικότητα, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη χάνει με ταχύτητα την εμπιστοσύνη των πολιτών μόλις επτά μήνες μετά το ανεπανόρθωτο 41% των εκλογών. Χάνει επίσης και την προσήλωση των δικών της βουλευτών, που αμφισβητούν την επιλογή της να προωθήσει τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Και ο φόβος της πλέον είναι μην τυχόν και χάσει ατύπως (όχι συνταγματικά) και τη δεδηλωμένη σε περίπτωση που ο αριθμός εκείνων που θα καταψηφίσουν το νομοσχέδιο κλονίσει το 151.


Η ΑΥΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)