Στους δρόμους οι αγρότες της χώρας, πιεσμένο το Μαξίμου ετοιμάζει... σύσκεψη

0


 Οξύνονται οι αντιδράσεις των αγροτών και κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις, διεκδικώντας καλύτερους όρους εργασίας και οικονομική στήριξη, απέναντι στις καταστροφές των πρόσφατων πλημμυρών, στην ακρίβεια και την κλιματική κρίση. 

Σήμερα το πρωί, έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση κτηνοτρόφων και αγροτών στη Λακωνία, στον κόμβο Δαφνίου - Κροκεών. Συλλαλητήριο 24ωρης διάρκειας πραγματοποιούν σήμερα στην κεντρική πλατεία της Λάρισας οι αγρότες της Θεσσαλίας. Το μεσημέρι της Κυριακής είχαν παραταχθεί τουλάχιστον 50 τρακτέρ, ενώ προς το κέντρο της πόλης κατευθύνονται και αγρότες από τα γύρω χωριά του νομού. Στη συνέχεια τα τρακτέρ θα κατευθυνθούν προς τον κόμβο των Τεμπών.

Στη Χαλκιδική οι αγρότες απέκλεισαν για δύο ώρες την εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Χαλκιδικής στα Μουδανιά, κίνηση ενδεικτική των προθέσεών τους να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις. 

Αντίστοιχες αγροτικές κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν τόσο στη Θέρμη, στην Χαλκηδόνα και στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Σερρών, στη διασταύρωση για Κιλκίς. Αγρότες από τις περιοχές του Τυρνάβου, της Ελασσόνας και της Φαλάνης ενισχύουν με τα τρακτέρ τους το αγροτικό μπλόκο στον Πλατύκαμπο και πλέον στον κόμβο της Καρδίτσας του αυτοκινητόδρομου Ε65 βρίσκονται περισσότερα από 400 τρακτέρ.

Στην Ημαθία, οι αγρότες βγάζουν τα τρακτέρ τους στον κόμβο της Κουλούρας την προσεχή Δευτέρα 29/1, σε συνέχεια σχετικής απόφασης που έλαβε η γενική τους συνέλευση.


Το Σάββατο, σε αποκλεισμό της εθνικής οδού Τρικάλων - Λάρισας στο ύψος του Ζάρκου για περίπου μισή ώρα, προχώρησαν αγρότες των Τρικάλων. Ηχηρές κινητοποίησεις πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες σε Γιάννενα, Σέρρες, Κοζάνη, Καστοριά, Γρεβενά, Καρδίτσα, Φάρσαλα.


Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση αναζητά τρόπους για να μετριάσει τις αντιδράσεις των αγροτών και να μην δούμε κι εδώ σκηνές όπως στη Γαλλία και τη Γερμανία με τις πολυήμερες κινητοποιήσεις οργής και αγανάκτησης. 


Έτσι, αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα διευρυμένη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, αναφορικά με το ζήτημα των κινητοποιήσεων των αγροτών και των διεκδικήσεών τους. 

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)