Ναυλωμένο από την Ρωσία, νοσοκομειακό το αεροσκάφος που συνετρίβη στο Αφγανιστάν

0


 Επιβατικό αεροσκάφος αεροδιακομιδών είναι, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το αεροσκάφος που κατέπεσε σήμερα σε βουνό στην περιοχή Zebak της επαρχίας Badakhshan στο βορειοανατολικό Αφγανιστάν.

«Ένα αεροσκάφος συνετρίβη, όμως η τοποθεσία δεν έχει διευκρινισθεί. Ενημερωθήκαμε από τους χωρικούς», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) ο Ζαμπιχουλάχ Αμίρι, αξιωματούχος του τμήματος πολιτισμού και πληροφοριών της επαρχίας.

Η περιοχή του δυστυχήματος «είναι περίπου οκτώ ώρες δρόμο» από την επαρχιακή πρωτεύουσα Φαϊζαμπάντ, διευκρίνισε ο Αμίρι.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο έχει σταλεί κλιμάκιο στην περιοχή για να ερευνήσει το περιστατικό και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα έχει πληροφορίες από την ομάδα αυτήν «σε δύο με τρεις ώρες».

Η ρωσική κυβέρνηση ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι το αεροσκάφος που συνετρίβη σε βουνό στο βορειοανατολικό Αφγανιστάν χθες το βράδυ ήταν ένα Dassault Falcon 10 επιβατικό αεροσκάφος το οποίο πραγματοποιούσε αεροδιακομιδές.

Στο αεροσκάφος που ήταν εγγεγραμμένο σε εταιρεία ναυλωμένων αεροσκαφών και είχε ναυλωθεί από τη Ρωσία, επέβαιναν 6 επιβάτες και κατευθυνόταν στη ρωσική πρωτεύουσα τη Μόσχα από την Gaya της Ινδίας μέσω Ουζμπεκιστάν.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)