Ο κομπασμός του Άδωνη ...

0


 ...για το κλείσιμο νοσοκομείων και η οργή του ΣΥΡΙΖΑ...

Ο νέος υπουργός Υγείας θύμισε ότι στην προηγούμενη θητεία του είχε κλείσει επτά νοσοκομεία.
Προφανώς η πρόσφατη τοποθέτηση του Άδωνη Γεωργιάδη στο υπουργείο Υγείας δεν έγινε για να ενισχυθεί το ΕΣΥ και τα δημόσια νοσοκομεία, εάν κρίνουμε από την προηγούμενη θητεία του στο ίδιο πόστο...

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Γεωργιάδης, ως υπουργός Υγείας στην κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, εφάρμοσε με ιδιαίτερο ζήλο τις πιο ακραίες μνημονιακές πολιτικές, ξεχαρβαλώνοντας το δημόσιο σύστημα υγείας. Ποιος δεν θυμάται την επιβάρυνση του ασθενούς με το πεντάευρο για επίσκεψη σε νοσοκομεία ή το ένα ευρώ ανά συνταγή.

Ωστόσο, το να φτάσει στο σημείο σήμερα ο κ. Γεωργιάδης να κομπάζει για το κλείσιμο νοσοκομείων είναι τουλάχιστον προκλητικό – σε μια στιγμή μάλιστα που το ΕΣΥ είναι ανοχύρωτο και υποστελεχωμένο, επειδή η κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν ενίσχυσε ουσιαστικά το δημόσιο σύστημα υγείας τα τελευταία χρόνια. 
Συγκεκριμένα, ο υπουργός, μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και στον Άρη Πορτοσάλτε, πήρε αποστάσεις από το «πελατειακό πολιτικό σύστημα», αναφέροντας με περηφάνεια τα εξής: «Μιλάτε με έναν υπουργό, που στο παρελθόν όπως θυμάστε, και με κατηγορούν έως σήμερα, έχω κλείσει επτά νοσοκομεία».

Η δήλωση αυτή είχε ως αποτέλεσμα την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μέσω του τομεάρχη Υγείας του κόμματος, Ανδρέα Παναγιωτόπουλου. Όπως τόνισε ο τελευταίος, ο κ. Γεωργιάδης «ξεπέρασε ακόμη και τα απώτατα όρια κοινωνικής αναλγησίας ο νέος και παλιός υπουργός Υγείας κ. Άδωνης Γεωργιάδης με το να επαίρεται ότι έκλεισε επτά (7) νοσοκομεία ως υπουργός Υγείας το 2013».

Ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε επίσης ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν θα επιτρέψει «να διαλύσει» ο νέος υπουργός Υγείας «ό,τι απέμεινε» από το ΕΣΥ.

Η δήλωση του Ανδρέα Παναγιωτόπουλου

«Χωρίς τέλος ο κατήφορος του κ. Γεωργιάδη»

Ξεπέρασε ακόμη και τα απώτατα όρια κοινωνικής αναλγησίας ο νέος και παλιός υπουργός Υγείας κ. Άδωνης Γεωργιάδης με το να επαίρεται ότι έκλεισε επτά (7) νοσοκομεία ως υπουργός Υγείας το 2013. Παίρνοντας ραδιοφωνική «πάσα» από τον ομοϊδεάτη του Άρη Πορτοσάλτε, αποκάλυψε ουσιαστικά τον ρόλο που του ανέθεσε ο κ. Μητσοτάκης, δηλαδή την εκθεμελίωση και διάλυση του Ε.Σ.Υ. υπέρ του ιδιωτικού τομέα, συνεχίζοντας πιο «αποτελεσματικά» το έργο του έτερου ομοϊδεάτη του Θάνου Πλεύρη.

Όσον αφορά δε τις χωρίς αιδώ συγκρίσεις του, να υπενθυμίσουμε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτή που κατάργησε το πεντάευρο στα νοσοκομεία, κάτι για το οποίο επίσης επαιρόταν ο κ. Γεωργιάδης, καθώς και ότι σε πλαίσιο δημοσιονομικής πειθαρχίας ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε με όλες του τις δυνάμεις προσπάθησε για την ανάταξη του Ε.Σ.Υ.

Τη στιγμή, λοιπόν, που τα νοικοκυριά και οι πολίτες επιβιώνουν, λόγω της ακρίβειας στα όρια της φτώχειας, τα νοσοκομεία είναι υποστελεχωμένα σε επικίνδυνο για τους ασθενείς και το ιατρικό προσωπικό βαθμό και παιδιά αναγκάζονται να διακομισθούν σε τέσσερα (4) νοσοκομεία για να βρουν ΜΕΘ, ο κ. Γεωργιάδης, ως ο πλέον «ειδικός», έρχεται να διαλύσει ότι απέμεινε.

Δεν θα το επιτρέψουμε.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)