Η Ρωσία απαγορεύει την είσοδο σε Κύπριους αξιωματούχους!

0

 
Αντίποινα στην Κύπρο ανακοίνωσε η Μόσχα, απαγορεύοντας την είσοδο σε Κύπριους αξιωματούχους, απαντώντας με αυτό τον τρόπο στη σύλληψη και απέλαση του Αλεξάντρ Γκασιούκ, ανταποκριτή της Rossiyskaya Gazeta και ενός υπαλλήλου της ρωσικής πρεσβείας, χαρακτηρίζοντάς τες «απαράδεκτες ενέργειες».

Όπως αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών: «Ενημέρωσε στις 18 Ιανουαρίου τον πρέσβη της Κύπρου στη Μόσχα για τα αντίποινα σε σχέση με απαράδεκτες ενέργειες των κυπριακών αρχών (τον Οκτώβριο του 2023) σε σχέση με τον ανταποκριτή της Rossiyskaya Gazeta A. G. Gasyuk, διαπιστευμένο στη Λευκωσία, και υπάλληλος της ρωσικής πρεσβείας, D. V. Doinikov. Απαγορεύεται στους αξιωματούχους της Κυπριακής Δημοκρατίας, άμεσα εμπλεκόμενους στην πρόκληση, να εισέλθουν στο έδαφος της χώρας μας σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό νόμο περί κανόνων αναχώρησης από τη Ρωσική Ομοσπονδία και εισόδου στη Ρωσική Ομοσπονδία της 15ης Αυγούστου 1996 № 114-FZ)».

Μάλιστα το πρακτορείο TASS υποστηρίζει πως: «Ο ανταποκριτής της Rossiyskaya Gazeta, συνελήφθη στις 5 Οκτωβρίου στη Λευκωσία. Τη στιγμή της κράτησης βρισκόταν σε αυτοκίνητο κοντά στο σπίτι όπου μένει με την οικογένειά του. Σε βάρος του δημοσιογράφου ασκήθηκε βία και τραυματίστηκε στο χέρι. Αργότερα, ο δημοσιογράφος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Στις 7 Οκτωβρίου επέστρεψε στη Ρωσία». Με την Κυπριακή Δημοκρατία να τον χαρακτηρίζει απειλή για την ασφάλεια της χώρας.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα σχολίασε ότι η απέλαση του Γκασιούκ ήταν «άλλη μια σειρά κινήσεων στη δυτική εκστρατεία καταστολής οποιασδήποτε πηγής εναλλακτικών πληροφοριών».

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)