«Σκόιλ ελικίκου» τώρα και στον Τύπο!

0


 Τον επιχειρηματία που βρισκόταν πίσω από το σκάνδαλο «σκόιλ ελικίκου» κι έχει καταφέρει να πάρει κρατικό χρήμα ακόμη και για να… εκπαιδεύσει Ινδιάνους διόρισε η Επιτροπή Ανταγωνισμού ως διαμεσολαβητή προκειμένου να σωθεί ο Τύπος στην Ελλάδα (!).

  • Από τη Μαρία Παναγιώτου

Πραγματικά απίστευτο! Μάλιστα, η δουλειά (ύψους 36.084 ευρώ με ΦΠΑ) του δόθηκε με απευθείας ανάθεση, την οποία υπέγραψε ο πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού Ιωάννης Λιανός. Αλλη μια ένδοξη κίνηση από τον πρώην πρόεδρο!

Ιωάννης Λιανός

Ο λόγος για τον Νίκο Πιτσούλη και την εταιρία του ΒΕΕ Group, που διορίστηκε, σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου, «Ombudsman / Διαμεσολαβητής για την εποπτεία των επιβαλλόμενων με την υπ’ αριθ. 768/2022 Απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού (Ε.Α.) μέτρων στην αγορά διανομής έντυπου Τύπου». Ο κ. Πιτσούλης, εν ολίγοις, σύμφωνα επίσης με το σχετικό δελτίου Τύπου, «έχει αναλάβει την ενίσχυση της εμπιστοσύνης μεταξύ των συμμετεχόντων στην αλυσίδα διανομής έντυπου Τύπου», δηλαδή μεταξύ των εκδοτών και του πρακτορείου διανομής Τύπου Αργος (ευρύτερων συμφερόντων του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη) και την ενημέρωση της επιτροπής για τον ανταγωνισμό στον κλάδο!

Ο κ. Πιτσούλης, όμως, έχει πρωταγωνιστήσει στο παρελθόν σε σκανδαλώδη αποκάλυψη που έκανε η «δημοκρατία». Τον Απρίλιο του 2020 (εν μέσω της πρώτης καραντίνας για τον κορονοϊό) δημοσιεύσαμε πως ήταν ο ιδιοκτήτης μιας εκ των έξι εταιριών Ολοκληρωμένων Συστημάτων Τηλεκατάρτισης (ΟΣΤΚ) που είχαν δημιουργήσει το… δήθεν εκπαιδευτικό υλικό, το οποίο έπρεπε να παρακολουθήσουν οι Ελληνες επιστήμονες, ώστε να λάβουν τα 600 ευρώ ενίσχυση (γνωστό πλέον ως «σκόιλ ελικίκου» ή «Μέτζη του νέουκτη»).

Νίκος Πιτσούλης, ο… πατέρας του «σκόιλ ελικίκου» και του «Μέτζη του νέουκτη»

Μάλιστα τότε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκηςμετά τον σάλο, είχε αναγκαστεί να ανακαλέσει το σχετικό πρόγραμμα, από το οποίο οι έξι εταιρίες θα έπαιρναν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Τεράστιο δίκτυο από ΜΚΟ

Σε εκείνο το ρεπορτάζ η εφημερίδα είχε θυμίσει και μια σειρά παλιών δημοσιευμάτων, σύμφωνα με τα οποία ο κ. Πιτσούλης έχει καταφέρει να αντλήσει πολλά εκατομμύρια από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους, δημιουργώντας τεράστιο δίκτυο από ΜΚΟ, ήδη από τις αρχές του 2000, που είχαν ευφάνταστους στόχους: την προώθηση του ποδηλάτου, την πολιτιστική στήριξη των θυμάτων του μεγάλου σεισμού στην Τουρκία, την εκπαίδευση των Ινδιάνων στον οικοτουρισμό, την προστασία του Αμαζονίου και τη βοήθεια σε Παλαιστίνιες που υποαπασχολούνται.

Χθες, μάλιστα, η BEE Group διενήργησε και μια κλήρωση-παρωδία, από την οποία προέκυψαν θεωρητικά τρεις εκδοτικές εταιρίες που δεν είναι μέτοχοι της Αργος και οι οποίες θα είναι μέλη της συμβουλευτικής επιτροπής που θα δημιουργηθεί και θα έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα για ζητήματα όπως η εμπορική πολιτική του πρακτορείου (της γνωμοδοτικής θα προεδρεύει ο κ. Πιτσούλης!). Και μιλάμε για παρωδία αφού, για παράδειγμα, πέντε εκδοτικές εταιρίες «γκρουπαρίστηκαν» αδιευκρίνιστα και μπήκαν στην κληρωτίδα ως ένας όμιλος! Και μιλάμε για παρωδία αφού στην κληρωτίδα μπήκε ακόμη και η εκδοτική Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη, η οποία τυπικά δεν είναι στο μετοχικό σχήμα της Αργος, όμως η ίδια η Επιτροπή Ανταγωνισμού την έχει χαρακτηρίσει «σκιώδη μέτοχο».

Πότε θα στερέψουν άραγε τα «σκόιλ ελικίκου» σε αυτή τη χώρα;


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)