Διατάχθηκε ΕΔΕ για το βίντεο του Κοψιάλη από τη σύλληψη του επίδοξου παιδοβιαστή

0

 
Ένορκη διοικητική εξέταση διατάχθηκε για το βίντεο που δημοσίευσε στο διαδίκτυο ο YouTuber Αλέξανδρος Κοψιάλης με πλάνα από τη σύλληψη του 43χρονου επίδοξου παιδοβιαστή που ταξίδεψε από την Πάτρα στην Αθήνα για να ασελγήσει σε 13χρονο κορίτσι.

Προφανώς το βίντεο που δημοσίευσε ο Κοψιάλης και στο οποίο διακρίνονται οι αστυνομικοί να προχωρούν στη σύλληψη του δράστη, δημοσιεύτηκε χωρίς την έγκριση της ΕΛ.ΑΣ., με αποτέλεσμα να διαταχθεί έρευνα για το πώς βιντεοσκοπήθηκε η επιχείρηση και έπειτα δημοσιοποιήθηκε από τον επίσημο λογαριασμό του Κοψιάλη στο YouTube.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΛΑΣ αναφερει: «Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής ανακοινώνεται ότι, σχετικά με βιντεοληπτικό υλικό που αναπαράγεται στο διαδίκτυο καθώς και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, στο οποίο εμφαίνεται η σύλληψη ατόμου που εμπλέκεται σε υπόθεση προσέλκυσης ανήλικης για γενετήσιους λόγους, έχει διαταχθεί η διενέργεια Προκαταρκτικής Διοικητικής Εξέτασης».

Νωρίτερα, ο Κοψιάλης μιλώντας στο Open υποστήριξε ότι ο πατέρας της 13χρονης ήταν φίλος του και του ζήτησε να τον βοηθήσει:  «Ο πατέρας είναι φίλος μου και το παιδάκι το γνωρίζω από πολύ μικρή ηλικία. Είχε ξεκινήσει να την παρενοχλεί μέσω Instagram. Άρχισε να στέλνει μηνύματα που ήταν άσεμνου περιεχομένου και από κει και πέρα ειδοποιήσαμε την αστυνομία και έγινε αυτό που είδατε στο βίντεο. Ήταν μια άσεμνη προσέγγιση προς ένα 13χρονο παιδάκι που δεν γνώριζε ούτε γνωρίζει από τέτοιου είδους συνομιλίες και πράξεις. Ξεκίνησε να στέλνει μηνύματα από γυναικείο λογαριασμό για να προσεγγίσει (το παιδί) πιο εύκολα έπειτα παρέπεμπε στον ανδρικό λογαριασμό. Το κορίτσι απευθύνθηκε και στην μητέρα και τον πατέρα της και αυτό είναι το σωστό και αυτό που πρέπει να προβληθεί από αυτή την ιστορία. Να μιλάνε τα παιδιά στους γονείς τους. Αν τυχόν ντρέπονται, ας μιλήσουν στους γονείς κάποιοι φίλου τους, στα μεγαλύτερα αδέρφια, ξαδέρφια, καθηγητές, για να αποφύγουμε τα χειρότερα».

Ο ίδιος δήλωσε ότι στόχος τους ήταν να ευαισθητοποιήσουν γύρω από το ζήτημα της κακοποίησης παιδιών και δεν θα έπαιρναν τον νόμο στα χέρια του. «Ο σκοπός είναι να αποτρέψουμε μελλοντικά άτομα με ίδιες διαθέσεις προς ανήλικα είτε αγοράκια, είτε κοριτσάκια και να κλείσει εκεί. Εννοείται πως υπάρχει κίνδυνος και ο κόσμος δεν πρέπει να βγει στο δρόμο και να αρχίσει να στήνει ενέδρες και παγίδες γιατί δεν μπορείς να γνωρίζεις με ποιον τρελό μπορεί να μπλέξεις και τι μπορεί να κουβαλά πάνω του. Εγώ ευτυχώς γνώριζα προσωπικά έναν αστυνομικό ο οποίος με βοήθησε και με καθοδήγησε από την αρχή. Είχα μαζί μου τον φίλο μου τον Λεωνίδα που άνοιξε την πόρτα και ουσιαστικά τον ακινητοποίησε. Και σε καμία περίπτωση δεν πράττουμε μόνοι μας, δεν παίρνουμε τον νόμο στα χέρια μας, δεν κάνουμε τον καουμπόηδες γιατί είναι επικίνδυνο».

Τι σίγουρο πάντως είναι ότι ο Αλέξανδρος Κοψιάλης με το βίντεο που δεν είχε έγκριση από την ΕΛ.ΑΣ. συγκέντρωσε πάνω από 730.000 προβολές μέσα σε λίγες ώρες…

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)