Δουλεμπόριο στην Ελλάδα...

0

 
Η αποκάλυψη ότι νομική εταιρεία διαφημίζει «φτηνά εργατικά χέρια» από το εξωτερικό – θέμα που προκάλεσε την παρέμβαση του Αρείου Πάγου ...και τη διενέργεια έρευνας - είναι η κορυφή του παγόβουνου καθώς το καθεστώς εργασίας έχει μεταβληθεί σε ζούγκλα για τους εργαζόμενους στις κατασκευές. 

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, Γιάννης Τασιούλας, μιλώντας στο Open, επεσήμανε ότι πράγματι λείπουν εργατικά χέρια από τις κατασκευές καθώς έχει ανέβει κατακόρυφα η δουλειά στην οικοδομή, το πρόβλημα, όμως, βρίσκεται στο γεγονός ότι οι οικοδόμοι υποχρεώνονται να δουλεύουν με μισά μεροκάματα και μισή ασφάλιση.

Όπως ανέφερε «με βάση τα στοιχεία του ΙΚΑ οι οικοδόμοι φαίνεται ότι ασφαλίζονται με 15 μεροκάματα αντί με 24 μεροκάματα το μήνα».

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων αποκάλυψε ακόμα ένα κόλπο εταιρειών οι οποίες προσλαμβάνονται ως εταιρείες καθαριότητας σε μεγάλα εργοτάξια για να προσφέρουν δήθεν υπηρεσίες καθαριότητας ενώ οι υπάλληλοι χρησιμοποιούνται ως οικοδόμοι.

Στο ίδιο πάνελ ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας, Δημήτρης Βερβεσός, ανέφερε ότι η δικηγορική εταιρεία με διακριτικό τίτλο BCLA είχε ελεγχθεί και στο παρελθόν καθώς παρείχε νομικές υπηρεσίες χωρίς να διαθέτει δικηγόρους.

Να σημειωθεί ότι ο Δημήτρης Βερβεσός μετά την αποκάλυψη για τη διαφήμιση της δικηγορικής εταιρείας για παροχή «φτηνών εργατικών χεριών» από το εξωτερικό για τη μείωση του μισθολογικού κόστους των επιχειρήσεων ζήτησε την άμεση πειθαρχική διερεύνηση της υπόθεσης από τον πρόεδρο της ολομέλειας των πειθαρχικών συμβουλίων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Ζήση Κωνσταντίνου, προκειμένου να εξεταστεί η ενδεχόμενη τέλεση πειθαρχικών αδικημάτων»...


avgi.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)