Ερυθρά Θάλασσα: «Μπατάρει» η παγκόσμια οικονομική «βάρκα»

0

 
Η αναταραχή στην Ερυθρά Θάλασσα προκάλεσε διαταραχές στο εμπόριο, επηρέασε τον ενεργειακό εφοδιασμό και τις τιμές και έθεσε σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή οικονομία.

Οι συνεχείς επιθέσεις των ανταρτών Χούθι κατά εμπορικών πλοίων έχει δημιουργήσει σοβαρή αναστάτωση στην παγκόσμια ναυτιλία, καθώς προκάλεσαν την απάντηση από ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο, με μια σειρά επιδρομών εναντίον στόχων στην Υεμένη, με στόχο, όπως λένε, να σταματήσουν περαιτέρω επιθέσεις και να προστατεύσουν το εμπόριο μέσω της κρίσιμης ναυτιλιακής οδού.

Μεγάλες ναυτιλιακές εταιρείες έχουν σταματήσει ή ανακατευθύνουν τις δραστηριότητές τους στην Ερυθρά Θάλασσα, προκαλώντας καθυστερήσεις και αύξηση του κόστους.

Στον απόηχο αυτών των εξελίξεων, τα ευρωπαϊκά εργοστάσια αναστέλλουν την παραγωγή τους λόγω προβλημάτων στην αλυσίδα εφοδιασμού.

Η Shell έχει επίσης σταματήσει όλες τις αποστολές στην Ερυθρά Θάλασσα, ενώ ο Πρωθυπουργός του Κατάρ έχει προειδοποιήσει για πιθανές διακοπές στις αποστολές υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG).


Αυτό το σενάριο είναι πιθανό να ταρακουνήσει τις μετοχές της ναυτιλίας, σηματοδοτώντας πιθανή αναταραχή και στο χρηματιστήριο.

https://www.newsbreak.gr/oikonomia/552937/erythra-thalassa-mpatarei-i-pagkosmia-oikonomiki-varka-oi-eyropaioi-katanalotes-tha-niosoyn-ton-pono/

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)