«Γαλάζιοι» τραμπουκισμοί...

0


 Οι συνήθεις ύποπτοι, Δημήτρης Μαρκόπουλος – Λάζαρος Τσαβδαρίδης και ο πρώην αρθρογράφος της... «Ελεύθερης Ώρας», Μακάριος Λαζαρίδης, έβαλαν φωτιά στη συνεδρίαση της Εξεταστικής για το έγκλημα των Τεμπών, τραμπουκίζοντας εισηγητές της αντιπολίτευσης και συκοφαντώντας τον τέως πρόεδρο των μηχανοδηγών, Κώστα Γενιδούνια, τον οποίο η πλειοψηφία αρνείται εμμονικά να καλέσει παρά το αντίστοιχο αίτημα του ίδιο, της Μαρίας Καρυστιανού και της οικογένειας του νεκρού μηχανοδηγού.


Η ένταση προκλήθηκε κατά την τοποθέτηση του Βασίλη Κόκκαλη, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε για τον εμπαιγμό της συμπολίτευσης σε σχέση με τη λίστα μαρτύρων, αφού ο εισηγητής της ΝΔ επί της ουσίας παρέπεμψε τα αιτήματα της μειοψηφίας για κλήση κομβικών μαρτύρων μετά τις 20 Φεβρουαρίου.

«Στο τέλος θα μας μαλώσουν από την πλειοψηφία γιατί ζητάμε το αυτονόητο» ανέφερε εισαγωγικά και πρόσθεσε πως «δεν συμφέρει την κυβέρνηση να ακουστεί η φωνή του κ. Γενιδούνια». Τότε, ο κ. Μαρκόπουλος, κάνοντας κατάχρηση του δικαιώματος που του δίνει ο Κανονισμός της Βουλής, παρενέβαινε συνεχώς, διακόπτοντας τον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ για να βάλλει κατά του κ. Γενιδούνια.

Ειδικότερα, έλαβε χώρα η εξής αψιμαχία:

Μαρκόπουλος: Υπόλογος του κ. Καποτορτο ο κ. Γενιδούνιας, μισθοδοτείται από τον κ. Καποτόρτο.

Κόκκαλης: Ένας λόγος παραπάνω να τον καλέσετε…

Μαρκόπουλος: Τα συμφέροντα της Hellenic Train θα υπερασπιστεί ο κ. Γενιδούνιας, είναι στο payroll Καποτόρτο.

Κόκκαλης: Πριν έρθει ο μάρτυρας τον χτυπάτε…

Μαρκόπουλος: Υπερασπίζεστε το δεξί χέρι του κ. Καποτορτο;

Κόκκαλης: Όχι, υπερασπίζομαι αυτό που είπε η κ. Καρυστιανου. Δεν νιώθετε ντροπή;

Μάλιστα, στη συνέχεια ο κ. Μαρκόπουλος έφτασε στο σημείο να υπονοήσει πως ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει «την ενίσχυση του κ. Καποτόρτο», με τον κ. Κόκκαλη να αντιτείνει πως η ΝΔ φοβάται τους μάρτυρες που θα μιλήσουν για τις «ευθύνες Καραμανλή».

Αποστομωτική απάντηση Αποστολάκη
Την ώρα που η Μιλένα Αποστολάκη στηλίτευε την επίθεση του Δ. Μαρκόπουλος προς τον Κ. Γενιδούνια για τις αναφορές περί payroll, ο Μ. Λαζαρίδης παρενέβη εκτός μικροφώνου, αναφερόμενος στην περίπτωση του Ακή Τσοχατζόπουλου και κουνώντας υποτιμητικά το χέρι του προς την εισηγήτρια του ΠΑΣΟΚ.

«Ξέρει από τους τραμπουκισμούς η ΝΔ. Το χέρι αυτό στη γυναίκα και την κόρη σας…» αντέτεινε ακαριαία η κ. Αποστολάκη, με τον βουλευτή της ΝΔ να ζητά και τα ρέστα στη συνέχεια, λέγοντας πως «έχουμε κουραστεί να στήνουν σόου οι βουλευτές της αντιπολίτευσης. Κάθε τρεις και λίγο μας ζητούν μάρτυρες. Έχουμε αποκλείσει κανέναν; Δεν θυμάμαι κανέναν…Έτσι λέγατε για τους Τερεζάκη, Καραμανλή και Αγοραστό. Ψαρέψτε ψήφους άλλου».

Στα μέτρα της ΝΔ ο κατάλογος
Σε κάθε περίπτωση, ο κατάλογος μαρτύρων έχει προσαρμοστεί στις πολιτικές επιδιώξεις της ΝΔ, αφού η πλειοψηφία με την πρόφαση ότι ο κατάλογος έχει οριστεί έως τις 20 Φεβρουαρίου, απέρριψε επί της ουσίας όλους τους κρίσιμους μάρτυρες που ζητά η μειοψηφία...

Αγγελος Προβολισιάνος

documentonews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)