Γιατί η ΝΔ θέλει να φτιάξει “αντιΔούκα μέτωπο”...

0


 Η εκλογή του Χάρη Δούκα ως δημάρχου Αθηναίων τον Οκτώβριο άφησε πικρή γεύση στη Νέα ...Δημοκρατία. Η μάχη των Αθηνών έκρινε άλλωστε σε σημαντικό βαθμό τις πολιτικές εντυπώσεις στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών.


Η ήττα του Κώστα Μπακογιάννη είχε ως αποτέλεσμα στο κυβερνητικό στρατόπεδο να επικρατήσει μουρμούρα, παρά τον κατά βάση γαλάζιο αυτοδιοικητικό χάρτη. Είναι ενδεικτικό εξάλλου ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε παραδεχθεί στις δηλώσεις του το βράδυ της δεύτερης Κυριακής των αυτοδιοικητικών εκλογών πως “δεν ήταν μία ιδιαίτερα καλή βραδιά για τη ΝΔ”.

Από την πρώτη στιγμή μάλιστα η κυβέρνηση είχε δείξει επιθετικές διαθέσεις απέναντι στο νέο δήμαρχο Αθηναίων. Σχεδόν “με το καλημέρα” ήρθε η πρώτη σύγκρουση μετά την απόφαση Μπακογιάννη για την πεζοδρόμηση της Βασιλίσσης Όλγας, με τη στήριξη από την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Ακολούθησε σκληρή κόντρα με αφορμή το μετρό στα Εξάρχεια, με το Μαξίμου δια του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη, να κατηγορεί τον κ. Δούκα για “επαναστατική γυμναστική” και το δήμαρχο Αθηναίων να απαντά ότι θέλει και δέντρα και μετρό.

Στις 16 Νοεμβρίου ο κ.Μητσοτάκης συναντήθηκε για πρώτη φορά με τον κ. Δούκα, στο πλαίσιο των επαφών του με τους αιρετούς άρχοντες της αυτοδιοίκησης στο Μαξίμου. Η κυβέρνηση όμως δεν είχε καμία διάθεση υποχώρησης, πετώντας ταυτόχρονα το μπαλάκι στο νέο δήμαρχο Αθηναίων για τα προβλήματα συνεργασίας.

Περίπου ένα μήνα μετά, με τροπολογία η κυβέρνηση άφησε τον δήμαρχο Αθηναίων εκτός “Ανάπλασης ΑΕ”, δηλαδή της εταιρείας που έτρεξε τον “Μεγάλο Περίπατο”. Ο κ. Δούκας έκανε λόγο για σκανδαλώδη ρύθμιση που “ήρθε νύχτα” και με την οποία η κυβέρνηση πέταξε έξω από το ΔΣ της εταιρείας τόσο τον Δήμαρχο Αθηναίων από πρόεδρο του ΔΣ, όσο και τα μέλη του ΔΣ που προέρχονται από τον Δήμο. Το Μαξίμου από την πλευρά του διέψευσε ότι υπήρχε ζήτημα διαχειριστικού ελέγχου για την απερχόμενη δημοτική αρχή.

Ο Πλεύρης πήρε τη σκυτάλη από την ακροδεξιά
Ακόμη όμως και οι εορταστικές εκδηλώσεις για την Πρωτοχρονιά στο Σύνταγμα στάθηκαν αφορμή για νέες επιθέσεις κατά του κ.Δούκα. Οι επιθέσεις ξεκίνησαν βέβαια από την άκρα δεξιά, όμως γρήγορα τη σκυτάλη πήρε η ακραία δεξιά πτέρυγα της ΝΔ. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Θάνος Πλεύρης, επέρριψε ευθύνες στον δήμαρχο Αθηναίων για την παρουσία ανθρώπων με παλαιστινιακές σημαίες στο Σύνταγμα...

Βίκυ Σαμαρά

news247.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)