Στον Άρειο Πάγο κατέθεσε για τις υποκλοπές ο Γ. Κύρτσος...

0


 Στον Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Αχιλλέα Ζήση κατέθεσε σήμερα ο ευρωβουλευτής του Renew Europe Γιώργος Κύρτσος  σχετικά με τη μήνυση που έχει υποβάλει σε βάρος του πρώην διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέων, της πρώην Εισαγγελέως Εφετών που ήταν αρμόδια Βασιλικής Βλάχου, της πρώην επικεφαλής της Διεύθυνσης Συλλογής και Ανάλυσης Πληροφοριών Ευαγγελίας Γεωργακοπούλου, όπως και κατά παντός υπευθύνου, για την υπόθεση των υποκλοπών...


Εξερχόμενος από το κτίριο του Αρείου Πάγου, συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του Γιάννη Μαντζουράνη, ο κ. Κύρτσος τόνισε πως η «κυβέρνηση προσπαθεί να καλύψει τα ίχνη του πολιτικού εγκλήματος με νομοθετικές παρεμβάσεις εντελώς εκτός πλαισίου του ευρωπαϊκού Κράτους Δικαίου».

Αναλυτικά ο ευρωβουλευτής δήλωσε τα εξής:

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι οι τηλεφωνικές υποκλοπές σε βάρος μου ήταν μία πολιτική μεθόδευση του γραφείου του πρωθυπουργού, το οποίο έχει με βάση τον νόμο που ψήφισε η ΝΔ, την άμεση ευθύνη για την ΕΥΠ.

Από τα στοιχεία προκύπτει ότι οι τηλεφωνικές υποκλοπές σε βάρος μου άρχισαν λίγα 24ωρα μετά τη διαγραφή μου από τη ΝΔ, με απόφαση πρωθυπουργού, στα μέσα του Φεβρουαρίου 2022.

Στην περίπτωση Ανδρουλάκη οι υποκλοπές είχαν έναν προφανή πολιτικό στόχο, την πολιτική του απαξίωση σε μια προσπάθεια να μην εκλεγεί στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Στη δική μου περίπτωση οι υποκλοπές είχαν στόχο τη δική μου απαξίωση αμέσως μετά τη διαγραφή μου από τη ΝΔ, όπως και την προσπάθεια συλλογής πληροφοριών για τις πολιτικές μου επαφές και τα πολιτικά μου σχέδια.

Οι σε βάρος μου υποκλοπές διήρκησαν, όπως τεκμηρίωσε ο έλεγχος της ΑΔΑΕ στον πάροχο, από τον Φεβρουάριο έως τον Οκτώβριο του 2022. Η εντολή για την παρακολούθηση ενός δήθεν επικίνδυνου για τα εθνικά συμφέροντα, έγινε από την ΕΥΠ στη βάση εννέα αποφάσεων που υπέγραψαν ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων, η πρώην Εισαγγελέας Εφετών που ήταν αρμόδια Βασιλική Βλάχου, η πρώην επικεφαλής της Διεύθυνσης Συλλογής και Ανάλυσης Πληροφοριών Ευαγγελίας Γεωργακοπούλου

Η κυβέρνηση προσπαθεί να καλύψει τα ίχνη του πολιτικού εγκλήματος με νομοθετικές παρεμβάσεις εντελώς εκτός πλαισίου του ευρωπαϊκού Κράτους Δικαίου.

Με τη μήνυση και την κατάθεσή μου υπερασπίζομαι τα δημοκρατικά και ανθρώπινα δικαιώματά μου όπως και τα δικαιώματα όλων των Ελλήνων πολιτών απέναντι σε ένα κράτος που όποτε κρίνει πολιτικά σκόπιμο υιοθετεί μεθόδους παρακράτους.

Για το συγκεκριμένο θέμα έχω ήδη προσφύγει στην αρμόδια επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο».

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)