Παράδοση παραλαβή με καρφώματα...

0


 » 
Παράδοση - παραλαβή με «καρφώματα» από τον Γιάννη Οικονόμου και τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, με τον έναν να λέει ότι «τραβάμε  μια γραμμή με το παρελθόν» και τον άλλο ότι «αποδόθηκαν προσδοκίες που υπερβαίνουν τον ρόλο τους»...Ειδικότερα ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης που επέστρεψε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, από το οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον είχε βγάλει «νύχτα», μετά τις καταστροφικές φωτιές του καλοκαιριού, μιλώντας κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής παραδέχτηκε ότι «είμαστε πίσω», ενώ άφησε αιχμές και για τους νεκρούς, κατά τη διάρκεια της σύντομης θητείας του Γιάννη Οικονόμου στην ηγεσία του ΠΡΟΠΟ. 


«Τραβάμε μια γραμμή με το παρελθόν, όχι γιατί ξεχνάμε αλλά γιατί ξεκινάμε. Γιατί πρέπει να ξεκινήσουμε και πάλι. Υπάρχουμε ως αστυνομία για να προστατεύουμε τους πολίτες, να δημιουργούμε καθημερινά, υφαίνουμε και να επεκτείνουμε το δίχτυ της ασφάλειας. Η εποχή άλλαξε και πρέπει να πω ότι εμείς είμαστε πίσω. Οι μεταρρυθμίσεις που πριν από 3 χρόνια σχεδιάστηκαν θα επικαιροποιηθούν και θα εφαρμοστούν. Και ήδη κάποιες από αυτές -όπως με ενημέρωσε ο κ. Οικονόμου- είναι έτοιμες για να προχωρήσουν σε υλοποίηση (...) Τραβάμε γραμμή. Είχαμε νεκρούς. Νεκρούς πολίτες. Νέα παιδιά και αστυνομικούς νεκρούς, νέα παιδιά. Στους νεκρούς προσκυνάμε και δεν ξεχνάμε. Η αστυνομία όμως δεν εκδικείται. Τιμά την μνήμη των παιδιών της, των πολιτών με το να προχωρά μπροστά. Τραβάμε γραμμή. Και πρώτος εγώ. Έχουμε μείνει πίσω στην αποστολή μας και πρέπει να τρέξουμε» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.Από πλευράς του ο Γιάννης Οικονόμου είπε μεταξύ άλλων ότι «προσπαθήσαμε να πετύχουμε, οι αριθμοί δείχνουν ότι τα καταφέραμε. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε ακόμα», με τον ίδιο να αναφέρεται στις παρεμβάσεις που έγιναν όσο ήταν υπουργός Προστασίας του Πολίτη. «Παρά τις δυσκολίες και τις πολύ ισχυρές αντιστάσεις προχωρήσαμε την υλοποίηση της δέσμευσης του πρωθυπουργού για την απομάκρυνση αστυνομικών από την φύλαξη προσώπων» είπε ο Γιάννης Οικονόμου, που είδε την πόρτα της εξόδου από το ΠΡΟΠΟ, μετά τον ανασχηματισμό του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Την ίδια ώρα αποποιήθηκε κάθε ευθύνης κάνοντας λόγο για απόδοση προσδοκιών στο υπουργείο και την ΕΛΑΣ που υπερβαίνουν τον ρόλο τους. «Η απόδοση στην ΕΛ.ΑΣ. και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προσδοκιών που υπερβαίνουν τον ρόλο τους, όπως για παράδειγμα ενδεικτικά  η επίλυση του κυκλοφοριακού προβλήματος στο λεκανοπέδιο – το οποίο δεν προκαλεί η αστυνομία – και η βία μεταξύ μαθητών, βλάπτουν την ΕΛ.ΑΣ. και επιδεινώνουν τη σχέση της με τους πολίτες» είπε χαρακτηριστικά. 

H AYΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)