Από 68 έως 78 οι βουλευτές της ΝΔ που διαφωνούν...

0

 
Μεταρρυθμιστής και υπέρμαχος των δικαιωμάτων με τις πλάτες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και όσων κομμάτων της αντιπολίτευσης συμφωνούν με την ισότητα ...στον γάμο, ευελπιστεί να εμφανιστεί προς τους κεντροδεξιούς ο Κυριάκος Μητσοτάκης που διαπιστώνει ότι η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ είναι κατακερματισμένη στο θέμα του γάμου και της τεκνοθεσίας των ομόφυλων ζευγαριών.


Στο Μαξίμου έχουν προχωρήσει σε πλήρη ακτινογράφηση της ΚΟ του κόμματος και σύμφωνα με την «Καθημερινή» οι βουλευτές της ΝΔ που θα ψηφίσουν το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών είναι περί τους 80 με 90.

Αυτό σημαίνει, με δεδομένο ότι η ΝΔ έχει 158 βουλευτές, ότι περί τους 68 με 78 διαφωνούν, μέχρι στιγμής, και είτε θα καταψηφίσουν είτε θα απέχουν από την ψηφοφορία.

Πληροφορίες από το Μαξίμου αναφέρουν ότι εκτός από την επικοινωνιακή «καταιγίδα» για να μεταπειστούν οι γαλάζιοι βουλευτές, το plan B, προβλέπει «μασάζ» προκειμένου οι γαλάζιοι «αντάρτες» να μην εμφανιστούν στην ψηφοφορία στη Βουλή. 

Γνώστες του παρασκηνίου εκτιμούν ότι οι συνεργάτες του πρωθυπουργού θα προσπαθήσουν να πείσουν τους βουλευτές που διαφωνούν με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών να επιλέξουν την αποχή από την ψηφοφορία και όχι την καταψήφιση του νομοσχεδίου. Όπως λένε, η καταψήφιση του νομοσχεδίου θα είναι μια εξαιρετικά επιθετική κίνηση προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη ενώ η αποχή από την ψηφοφορία μπορεί να περάσει στα μαλακά.

Η αποχή γαλάζιων βουλευτών θα μειώσει και τον απαιτούμενο αριθμό για να περάσει το νομοσχέδιο με τον πρωθυπουργό να προσβλέπει στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και όσα κόμματα της αντιπολίτευσης είναι υπέρ της ισότητας στον γάμο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που όπως προαναγγέλθηκε αναμένεται να ανοίξει αύριο τα χαρτιά του για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου με συνέντευξη στην ΕΡΤ, επιλέγει μια μεσοβέζικη και προβληματική λύση στην προσπάθειά του να κάμψει τις αντιδράσεις των γαλάζιων βουλευτών.

Έτσι οι διαρροές για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, αποκαλύπτουν νομικές και συνταγματικές ακροβασίες που αναμένεται να δημιουργήσουν σοβαρά θέματα, καθώς θα προβλέπει τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών αλλά όχι και την τεκνοθεσία μέσω παρένθετης μητέρας, παρά μόνο, όπως ισχύει και σήμερα, τη δυνατότητα υιοθεσίας, περιεχόμενο το οποίο αναμένεται να παρουσιάσει ο πρωθυπουργός με συνέντευξή του αύριο Τετάρτη (10/1) στην ΕΡΤ.

Να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής έχουν εκφράσει δημόσια την αντίθεσή τους με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία, ο πρώην πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς, ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Γ. Κεφαλογιάννης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Θάνος Πλεύρης, οι βουλευτές Ανδρέας Κατσανιώτης, Μίλτος Χρυσομάλλης, Κώστας Καραγκούνης, Μάξιμος Χαρακόπουλος και Άννα Καραμανλή...

avgi.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)