Διεθνής οργή και έκκληση για μποϊκοτάζ στην εταιρεία Zara για καμπάνια με σαβανωμένες κούκλες

0

Σάλος έχει προκληθεί διεθνώς, και κυρίως στον αραβικό κόσμο, για διαφημιστική εκστρατεία της ισπανικής εταιρείας ενδυμάτων Zara, καθώς χρησιμοποιούνται κούκλες βιτρίνες τυλιγμένες με υφάσματα, θυμίζοντας σάβανα νεκρών. Καθώς η εκστρατεία πραγματοποιείται εν μέσω του πολέμου στη Γάζα, η εταιρεία κατηγορείται ότι «κανονικοποιεί» τον πόλεμο του Ισραήλ και τους θανάτους των αμάχων, με χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να κάνουν έκκληση για μποϊκοτάζ των προϊόντων της.

Η εταιρεία υποστηρίζει ότι η φωτογράφιση έγινε σε ατελιέ γλυπτικής και πως δεν υπήρχε καμία πρόθεση να υπάρξει σύνδεση με τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, αλλά δεν φαίνεται να πείθει τον κόσμο που αντιδρά.

Στο φωτογραφικό υλικό περιλαμβάνεται μάλιστα μια φωτογραφία του μοντέλου Κρίστιν ΜακΜέναμι, σε σκηνικό που σύμφωνα με τους επικριτές παραπέμπει στην ερειπωμένη Γάζα, με «σώματα» τυλιγμένα σε υφάσματα που θυμίζουν τα σάβανα που χρησιμοποιούν στον μουσουλμανικό κόσμο για τους νεκρούς.

Μάλιστα έχει δημιουργηθεί hashtag (#BoycottZara) στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με το οποίο γίνεται κάλεσμα σε μποϊκοτάζ των καταναλωτών στα προϊόντα της εταιρείας και σκληρές αναφορές στον τρόπο που επελέγη ώστε να υπάρξει εμπορικό όφελος από τις εικόνες θανάτου και καταστροφής.


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)