«Ο πρωθυπουργός πρέπει να δώσει εξηγήσεις για τις υποκλίσεις Γεραπετρίτη»...

0


 Σφοδρά πυρά κατά της κυβέρνησης, και κυρίως κατά του υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη, με αφορμή την υπόκλιση στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, από τον Στέφανο Κασσελάκη, κατά την εναρκτήρια ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισήμανε ότι αν κάτι τέτοιο είχε κάνει υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, «η προπαγάνδα θα μας είχε κάνει να πέσουμε»...«Προσωπικά ο κ. Γεραπετρίτης μου είναι συμπαθής, αλλά δεν μπορείς να ψεύδεσαι ότι η υπόκλιση ήταν για την Πρόεδρο της Δημοκρατίας όταν την ίδια υπόκλιση είχες κάνει και στο αεροδρόμιο. Φανταστείτε να ήταν υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, η προπαγάνδα της κυβέρνησης θα μας είχε κάνει να πέσουμε. Η προπαγάνδα όμως τώρα το περνά με ψιλά γράμματα. Πρέπει να δοθούν εξηγήσεις από τον πρωθυπουργό για την στάση του υπουργού. Δεν τιμά την Ελλάδα η στάση του κ. Γεραπετρίτη», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης. «Η μελλοντική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται ποτέ να υποκλιθεί σε κανέναν», υπογράμμισε.

«Πυξίδα μας, να αλλάξουμε τη χώρα»

Όσον αφορά τους στόχους του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ο πρόεδρος του κόμματος είπε ότι «θέλουμε να αλλάξουμε τη χώρα μας και την καθημερινότητα των συμπολιτών μας. Αν αυτό παραμείνει η πυξίδα μας θα πετύχουμε».

Και τόνισε ότι «είμαστε μακράν το πιο ανεξάρτητο κόμμα, δεν χρωστάμε τίποτε, δεν πρόκειται κανείς να μας φιμώσει, θα παραμείνουμε ανεξάρτητοι και βαθιά κοινωνικοί».

Τόνισε δε ότι «για να υπάρξει και στην Ελλάδα, αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, μια μεγάλη αντεπίθεση των προοδευτικών ιδεών, για να πάρει ανάσα και να ελπίσει ξανά ο κόσμος, ότι μπορεί να βελτιωθεί η ζωή του και να προχωρήσουν τα πράγματα μπροστά».

Ουκρανικό και Μεσανατολικό
Ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε αναφορά και στις διεθνείς εξελίξεις, με επίκεντρο τον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά και την εισβολή του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας.

«Στον πόλεμο στην Ουκρανία συνεχίζεται χωρίς προοπτική τερματισμού ενώ την ίδια ώρα, συνεχίζεται μετά τη λήξη της ολιγοήμερης ανακωχής, η σφαγή στη Γάζα», είπε, σημειώνοντας ότι «οδεύουμε προς μια επικίνδυνη κατάσταση στην Ευρώπη, όπου η συνεχιζόμενη δομική κρίση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μπορεί άμεσα να βαθύνει ακόμη περισσότερο, εάν οι ακροδεξιές δυνάμεις καταφέρουν να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο νέο Ευρωκοινοβούλιο. Σε αυτούς τους καιρούς είναι που χρειάζεται να επικρατήσουν οι αριστερές, προοδευτικές και δημοκρατικές ιδέες και αρχές».

Επίσης, σημείωσε ότι «πρέπει να μιλήσουμε όλοι μαζί υπέρ της αναγκαιότητας για άμεση ειρήνευση στα ανατολικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στη Μέση Ανατολή, απαιτώντας ξανά την αναγνώριση Παλαιστινιακού κράτους στο πλάι του κράτους του Ισραήλ, στα σύνορα του 1967 και με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ».

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)