Κρίνουν ήδη ανεπαρκή τα μέτρα για την οπαδική βία, ετοιμάζουν κι άλλα...

0

 
Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού αναμένεται να ανακοινώσει προσεχώς επτά νέα μέτρα.

Πολύ πρόσφατα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη ανακοίνωσε μέτρα για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας, μετά τα θλιβερά επεισόδια που έλαβαν χώρα στου Ρέντη, που οδήγησαν στον πολύ σοβαρό τραυματισμό 31χρονου αστυνομικού, που δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή... 


Από τις σχετικές ανακοινώσεις φάνηκε ξεκάθαρα ότι η κυβέρνηση δεν έχει την πολιτική βούληση να πατάξει την οπαδική βία, με τις εξαγγελίες να κρίνονται εξαρχής ανεπαρκείς από τους ειδικούς – και ταυτόχρονα να αποτελούν απλώς «ξαναζεσταμένο φαγητό» και κινήσεις εντυπωσιασμού από το Μαξίμου, που επιχείρησε για άλλη μια φορά να βγει εντελώς από το κάδρο των ευθυνών. Μάλιστα, ακόμα ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα ήταν η επίσκεψη δύο υπουργών (Γ. Οικονόμου και Γ. Βρούτση) στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Αδειλίνη προκειμένου να παράσχουν στοιχεία για την οπαδική βία. 

Ωστόσο η πραγματικότητα δεν μπορεί να κρυφτεί και πλέον το Μαξίμου, έχοντας ήδη συνειδητοποιήσει την αναποτελεσματικότητα όσων έχει εξαγγείλει, διαρρέει ότι θα ληφθούν επτά περαιτέρω μέτρα. Στο πλαίσιο αυτό, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, έχει στα χέρια του επτά νέα μέτρα για την πάταξη της οπαδικής βίας, τα οποία επεξεργάζεται και θα ανακοινώσει στο προσεχές υπουργικό συμβούλιο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πρόκειται κυρίως για αυστηροποίηση μέτρων που υπάρχουν ήδη. Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αυστηροποιείται το πλαίσιο για: τις Λέσχες Φιλάθλων, την ενεργοποίηση του Ψηφιακού Μητρώου Λεσχών Φιλάθλων, τον εκσυγχρονισμό και τη ψηφιοποίηση στην Ηλεκτρονική Εποπτεία των αθλητικών εγκαταστάσεων, την αναβάθμιση του τρόπου λειτουργίας και των αρμοδιοτήτων της Διαρκούς Επιτροπής Αντιμετώπισης της Βίας (ΔΕΑΒ), την ενίσχυση των Διοικητικών Μέτρων από πλευράς Πολιτείας για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας, την εισαγωγή ρήτρας παραβατικότητας για όσες ΠΑΕ δεν συμμορφωθούν, που θα αφορά τον πόρο από το Στοίχημα και τη σύσταση Εθνικής Επιτροπής Συντονισμού, σύμφωνα με τις προσταγές της Σύμβασης Saint Denis, για την καταπολέμηση της βίας.

Πιο συγκεκριμένα, για τις Λέσχες, αναμένεται να μειωθούν σε μόνο μία ανά έμβλημα ομάδας, η οποία που θα λειτουργεί υποχρεωτικά με τη συναίνεση της ΠΑΕ, εφόσον βέβαια υφίσταται ΠΑΕ. 

Επίσης, σχετικά με τον εκσυγχρονισμό και τη ψηφιοποίηση στην Ηλεκτρονική Εποπτεία των αθλητικών εγκαταστάσεων, αν βρεθεί οποιαδήποτε πλημμέλεια στην λειτουργία του κατά τον εβδομαδιαίο έλεγχο που θα διεξάγεται, ο αγώνας θα πραγματοποιείται κεκλεισμένων των θυρών. Εδώ προστίθεται και η επικαιροποίηση των διατάξεων του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και της ταυτοποίησης του κατόχου του, αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες της σύγχρονης τεχνολογίας. 

Τέλος, σχετικά με την ενίσχυση των Διοικητικών Μέτρων από πλευράς Πολιτείας για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας, θα υπάρχει π.χ. η ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές, σε περιπτώσεις ρίψης κροτίδας, πυρσού, καπνογόνου, φωτοβολίδας και οποιασδήποτε γενικώς εύφλεκτης ύλης που μπορεί να προκαλέσει σωματική βλάβη. 

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)