Να ξεριζωθεί η βία...

0

Αυτές τις ημέρες ανάμεσα σε απολογισμούς, προβλέψεις για την οικονομία και γεωπολιτικές αναλύσεις, περιμέναμε να γράφουμε για πιο ...«χαλαρά» θέματα, στο πνεύμα των εορτών και της προσμονής του νέου έτους. Η επικαιρότητα είχε άλλα σχέδια.

Ανήμερα τα Χριστούγεννα δύο παιδιά, 17 και 18 ετών, έχαναν τη ζωή τους σε τροχαίο δυστύχημα – ένα από τα δεκάδες των τελευταίων ημερών. Την επομένη ένας 24χρονος προστέθηκε στα θύματα της «γενοκτονίας της ασφάλτου». Το μεσημέρι της Τετάρτης όλες βασικές ειδήσεις του site της Ναυτεμπορικής αφορούσαν θανάτους, εγκλήματα, τραγωδίες.

Ένας 16χρονος είχε πέσει νεκρός από τα χτυπήματα του 18χρονου αδελφού του, ύστερα από καυγά..για μία μπλούζα, για να μας θυμίσει με τον πιο ηχηρό τρόπο ότι η βία των ανηλίκων δεν αντιμετωπίζεται με ευχολόγια. Ένας 40χρονος πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας, έχανε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος. Και ο 31χρονος αστυνομικός, που πήγε ένα απόγευμα στη δουλειά του και είδε μία φωτοβολίδα να καρφώνεται στο σώμα του, άφηνε την τελευταία του πνοή στη μονάδα εντατικής θεραπείας, όπου έδινε ηρωική μάχη για τη ζωή του.

Λίγο πριν την εκπνοή του έτους, η χώρα ολόκληρη βυθιζόταν στο πένθος. Ένιωθε την απόγνωση της μάνας, που παρακαλούσε τη δικαιοσύνη να δείξει επιείκεια  στο ένα της παιδί, που είχε σκοτώσει το άλλο της παιδί. Λύγιζε μπροστά στην τραγωδία των παιδιών και της συζύγου του, που έγιναν αυτόπτες μάρτυρες της μοιραίας πτήσης του επισμηναγού. Αισθανόταν τον πόνο των γονιών του Γιώργου, των φίλων και συναδέλφων του, που περίμεναν 20 ημέρες έξω από τη ΜΕΘ για ένα θαύμα, το οποίο δεν ήρθε ποτέ.

Τι να πεις σε αυτούς τους ανθρώπους; Τι παρηγοριά να δώσεις με λόγια; «Με οδύνη η Ελλάδα υποκλίνεται στην απώλεια του ήρωα αστυνομικού μας Γιώργου Λυγγερίδη. Στέκομαι με σεβασμό μπροστά στη θυσία του, την ώρα του καθήκοντος. Αλλά και στην άνιση μάχη που έδωσε, επί μέρες, μετά την άνανδρη επίθεση εναντίον του. Η τιμωρία των δολοφόνων του Ρέντη και το ξερίζωμα της βίας αποτελούν, πλέον, ζήτημα τιμής» είπε ο πρωθυπουργός. Και αυτό πρέπει να το δούμε, επιτέλους, στην πράξη- από την πολιτεία για ολόκληρη την κοινωνία...

Νατάσα Στασινού 

Η Ναυτεμπορική

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)