Μήνυση στο Στρατοδικείο Αθηνών...

0


 ...από τις οικογένειες των πέντε Ελλήνων που σκοτώθηκαν στη Λιβύη...

Μήνυση στο στρατοδικείο Αθηνών κατέθεσαν οι οικογένειες των πέντε μελών ανθρωπιστικής αποστολής που έχασαν τη ζωή τους στη Λιβύη, έπειτα από το τραγικό τροχαίο που σημειώθηκε στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Τοτε, ένας...

ντόπιος οδηγός τζιπ ερχόμενος από το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, είχε χάσει τον έλεγχο, προσέκρουσε στο λεωφορείο με τους Έλληνες και ακολούθησε έκρηξη σε επαρχιακό δρόμο της διαδρομής Βεγγάζη - Ντέρνα, από την οποιά σκοτώθηκαν πέντε άτομα, τρεις στρατιωτικοί και δύο διερμηνείς. 

Η Αντιπλοίαρχος Υγειονομικού του πολεμικού ναυτικού Γλυκερία Μεμεκίδου, η Επισμηναγός Υγειονομικού της πολεμικής Αεροπορίας Ευαγγελία Ανδρεαδάκη, ο Αρχιλοχίας πεζικού Γεώργιος Βούλγαρης και τα αδέλφια Αντζελα και Φιλίπ Μανδαλιός, παιδιά του προέδρου της ελληνικής κοινότητας στη Βεγγάζη, που συνόδευαν την αποστολή ως διερμηνείς.


Μέσω της μήνυσης, οι οικογένειες των θυμάτων αναζητούν ευθύνες για παραλείψεις στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίες είχαν σαν κατάλξη το μοιραίο τροχαίο της Λιβύης.


«Ταυτοχρόνως, το Ανθρωποκτονιών της Ελληνικής Αστυνομίας στη ΓΑΔΑ κατ'εντολή του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών διεξάγει τη δική του προκαταρκτική έρευνα και οι δύο αυτές δικογραφίες θα συσχετιστούν και θεωρούμε ότι θα έχουμε πολύ αποκαλυπτικά στοιχεία τα οποία θα ακαταδεικνύουν με πάση σαφήνεια ότι υφίστανται ευθύνες και κατά τη γνώμη μας οι άνθρωποι που φέρουν τις ευθύνες έχουν στολή», είπε στον ΑΝΤ1 ο Κωνσταντίνος Μορτόπουλος, δικηγόρος των οικογενειών...


protothema.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)