Ρύθμιση που απαντά στον Σαμαρά...

0

 
Για το νομοσχέδιο σχετικά με τους παράνομους μετανάστες και τις αιχμές του Αντώνη Σαμαρά, τοποθετήθηκε ο... υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση έφερε μια «περιορισμένη ρύθμιση, πολύ καλά σχεδιασμένη».

Στην Ολομέλεια της Βουλής εισάγεται σήμερα για συζήτηση το ασφαλιστικό νομοσχέδιο του Yπουργείου Εργασίας, στο οποίο περιλαμβάνεται και η τροπολογία Καιρίδη για τους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι εν λόγω τροπολογία δίνει τη δυνατότητα παροχής άδειας διαμονής για εργασία σε παράνομους μετανάστες που εργάζονται τα τελευταία τρία χρόνια και έως τις 30 Νοεμβρίου στη χώρα, φέρουν βεβαίωση εργοδότη και έχουν λευκό ποινικό μητρώο.

«Φέραμε μια περιορισμένη ρύθμιση, πολύ καλά σχεδιασμένη» επισήμανε ο Δημήτρης Καιρίδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τονίζοντας ότι «η μεταναστευτική πολιτική δεν αλλάζει».

Σε ερώτηση για την αντίθεση που εξέφρασε στην τροπολογία ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο κ. Καιρίδης ανέφερε ότι «κάναμε μια ρύθμιση που απαντά σε όλες τις αιτιάσεις του Αντώνη Σαμαρά. Δεν δημιουργούμε φάρο. Αφορά αφίξεις πριν το 2021», προσθέτοντας ότι «τον κύριο Σαμαρά το σέβομαι απόλυτα όπως και όλοι στη ΝΔ».

«Υπάρχει ο πάγιος μηχανισμός να δίνονται χαρτιά σε μη μόνιμους ήδη από το 2014. Υπάρχει μια οριζόντια ρύθμιση εδώ και επτά χρόνια να μπορεί να αιτηθεί. Εμείς αυστηροποιούμε αυτή τη ρύθμιση», τόνισε ο κ. Καιρίδης.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η Ελλάδα διαθέτει ένα πολύ γρήγορο μηχανισμό ασύλου, που ξεκίνησε επί Σαμαρά, σημειώνοντας ότι θα δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις στην Ολομέλεια ακόμα και για τους πιο καχύποπτους...


cnn.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)