Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα Τέμπη ...

0

 
...έξω απ' τη Βουλή, στις 12 Δεκεμβρίου...

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή, καλεί την επόμενη Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου, στις 17:30, ο Σύλλογος Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών.

Στην... ανακοίνωσή τους οι οικογένειες των θυμάτων και οι επιζήσαντες της τραγωδίας, κάνουν λόγο για «απαξίωση» του συμβάντος και καλούν τα κόμματα να αποδώσουν τις πραγματικές ποινικές ευθύνες στα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα. «Οι ένοχοι πρέπει να τιμωρούνται», τονίζουν.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

«Ο σύλλογος καλεί την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου και ώρα 17:30 στην πλατεία Συντάγματος εμπρός από το κοινοβούλιο, τα μέλη, τους φίλους και όλους τους πολίτες που θέλουν να συμπαρασταθούν, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, για την απαξίωση που υφίσταται, εδώ και εννέα μήνες, το στυγερό έγκλημα της δολοφονίας των Τεμπών, από όλους τους φορείς.

Στο τόσο αυταπόδειχτο έγκλημα, στο τόσο ομολογημένο έγκλημα, η απαξίωση του συμβάντος που συγκλόνισε την Ελλάδα και των ποινικών ευθυνών που παραμένουν ακόμα χαμηλά και σε κατηγορητήριο και σε πρόσωπα, σημαίνει ένα πράγμα: ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ.

Περιμένουμε από όλα τα κόμματα της Βουλής, να αποδώσουν τις πραγματικές ποινικές ευθύνες στα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα, για να οδηγηθούν στο ειδικό δικαστήριο. Οι υπηρέτες του λαού στο κοινοβούλιο να πράξουν το αυτονόητο, μην αφήνοντας αλλά συμφέροντα να τους επηρεάσουν και μην αφήνοντας την ατιμωρησία να νικήσει έναντι του δικαίου και της αλήθειας. Οι ένοχοι πρέπει να τιμωρούνται».

Σημειώνεται ότι σήμερα αποφασίστηκε η εξαίρεση της Ζωής Κωνσταντοπούλου απ' την εξεταστική επιτροπή που καλείται να διερευνήσει την τραγωδία στα Τέμπη.

Ο Σύλλογος καταγγέλλει μεθοδεύσεις συγκάλυψης πίσω από την προσπάθεια εξαίρεσης της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας και απέστειλε ήδη εχθές το βράδυ ηλεκτρονικά εξώδικη δήλωση προς τον Πρόεδρο της Βουλής.

Σε επόμενη συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής θα συζητηθεί το αίτημα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλη Κόκκαλη να εξαιρεθεί και ο βουλευτής της ΝΔ Θάνος Πλεύρης ως δυνητικά υπόλογος σε αδικήματα που αφορούν το δυστύχημα.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)