Η επανένωση με τον Γρηγόρη Δημητριάδη

0


 Τώρα που το σκάνδαλο των υποκλοπών, ένα από τα μεγαλύτερα των τελευταίων δεκαετιών, το οποίο οργανώθηκε και εκτελέστηκε μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου και στην προσωπική αυλή του πρωθυπουργού, κουκουλώθηκε για τα καλά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο ανιψιός του Γρηγόρης Δημητριάδης, στον οποίο είχε φορτώσει τις ευθύνες για τις υποκλοπές, διώχνοντάς τον από τη θέση του διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου του, αποκατέστησαν τις σχέσεις τους.

Ίσως στην πραγματικότητα και να μην είχαν διαρραγεί ποτέ, αλλά για τις ανάγκες της επικοινωνίας και της αποποίησης ευθυνών του ο πρωθυπουργός να είχε δώσει αυτή την εντύπωση, όταν τον έδιωξε από το Μαξίμου μόλις αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο, τον Αύγουστο του 2022, μετά τις καταγγελίες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη.

Σε εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας βρέθηκαν, λοιπόν, το μεσημέρι της Παρασκευής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο ανιψιός του και πρώην διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου Γρηγόρης Δημητριάδης. Οπως φαίνεται στις φωτογραφίες, που δημοσίευσε η ιστοσελίδα iefimerida.gr, ο Γρηγόρης Δημητριάδης συνοδευόταν από τη σύζυγό του και τον γιο του, ενώ εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν συνοδευόταν από τη σύζυγό του Μαρέβα.

Ο πρωθυπουργός ήταν καθισμένος απέναντι στον Γρηγόρη Δημητριάδη και δίπλα στη σύζυγό του, Θεανώ, και το κλίμα της συζήτησης φαινόταν ιδιαίτερα χαλαρό και ζεστό.

Θα μπορούσε να πει κανείς «το αίμα νερό δεν γίνεται» ή «πάνω απ’ όλους η οικογένεια», αλλά δεν χωρά αμφιβολία ότι η δημόσια εμφάνισή τους είναι ένα καθαρά συμβολικό μήνυμα του πρωθυπουργού προς πολλές κατευθύνσεις. Κυρίως, όμως, υποδηλώνει ότι «υποκλοπές τέλος» και «ό,τι θέλουμε κάνουμε – κανένας δεν μας ελέγχει».

Δείχνει επίσης ότι ο πρωθυπουργός στηρίζει πάντα τον ανιψιό του, ενώ δεν αποκλείεται να τον επαναφέρει και με δημόσιο ρόλο δίπλα του στο Μέγαρο Μαξίμου, από όπου ίσως, παρασκηνιακώς, να μην έφυγε ποτέ! Δεν αποκλείεται κάποιοι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού να αρχίσουν να ανησυχούν ύστερα από αυτή τη δημόσια εμφάνιση των δύο, η οποία μάλλον προαναγγέλλει την επαναφορά του Γρηγόρη Δημητριάδη στην ενεργό δράση!

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)