Από μια κλωστή κρέμεται η ζωή του αστυνομικού - Στο κυνήγι του δράστη οι αρχές

0


 Στη ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νίκαιας, σε καταστολή και με μηχανική υποστήριξη, νοσηλεύεται ο 31χρονος αστυνομικός που τραυματίστηκε από ναυτική φωτοβολίδα, το βράδυ της Πέμπτης, έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη», κατά τη διάρκεια επεισοδίων με χούλιγκαν.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, τα πρώτα 24ωρα είναι κρίσιμα για τη ζωή του, η οποία κυριολεκτικά κρέμεται από μια κλωστή: ο ίδιος έχει χάσει πολύ αίμα, το τραύμα του στο πόδι είναι βαθύ και μεγάλο, και υπάρχει αγωνία για την πιθανότητα μόλυνσης, η οποία μπορεί να διαφοροποιήσει τελείως την κατάσταση.

Χαρακτηριστικό είναι το ιατρικό ανακοινωθέν, που έγινε γνωστό το μεσημέρι του Σαββάτου: «Κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών ο ασθενής παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση, νοσηλευόμενος στην ΜΕΘ σε καταστολή και μηχανικό αερισμό, υποστηριζόμενος αιμοδυναμικά με σταδιακά μειούμενες δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων. Λόγω διαταραχών πηκτικότητας υπάρχει διάχυτη αιμορραγική διάθεση στο τραύμα του μηρού που ελέγχεται επαρκώς με τοπικά αιμοστατικά και επίδεση. Δερματικό θερμικό έγκαυμα στον μηρό και πέριξ του τραύματος».

«Ανθρωποκυνηγητό»

Την ίδια ώρα, οι αρχές έχουν επιδοθεί σε «ανθρωποκυνηγητό» για να εντοπίσουν τον δράστη της επίθεσης. Υπενθυμίζεται ότι η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε μαζικές προσαγωγές, αμέσως μετά τον τραυματισμό του 31χρονου, οδηγώντας στο Αλλοδαπών συνολικά 424 ανθρώπους που ήταν παρόντες στο γήπεδο. Μάλιστα, οι αρχές ζήτησαν από τους προσαχθέντες να δώσουν δείγματα DNA, αποτυπώματα και να ελεγχθούν για ανίχνευση πυρίτιδας στα χέρια τους.

Τα παραπάνω στοιχεία εξετάζουν ήδη οι αρμόδιες αρχές, μαζί με τα διαθέσιμα βίντεο. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οπτικό υλικό από δύο κάμερες εκτός από αυτές που υπάρχουν εξωτερικά του γηπέδου, αναλύεται στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. Στα εργαστήρια βρίσκονται επίσης πολλά αντικείμενα που άφησαν πίσω τους οι χούλιγκαν, όπως ο μοχλός εκτόξευσης της ναυτικής φωτοβολίδας. 


Νωρίτερα, εκπρόσωπος της Αστυνομίας ανέφερε ότι βρέθηκε και ένα μαχαίρι στις τουαλέτες του γηπέδου. Το βράδυ του Σαββάτου έγινε γνωστό ότι αστυνομικοί εντόπισαν και κατάσχεσαν φωτοβολίδες, μαχαίρια, μπουκάλια και κουκούλες, μετά τα θλιβερά επεισόδια που προηγήθηκαν.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)