Τα κούφια πανηγύρια του Μητσοτάκη...

0


 Πανηγυρίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και στο Μαξίμου ετοιμάζουν… πυροτεχνήματα επειδή ο βρετανικός Economist στον απολογισμό του 2023 ...ανέδειξε χώρα της χρονιάς την Ελλάδα.


Δεν διάβασε μάλλον ο πρωθυπουργός την κριτική που συνοδεύει το άρθρο και ενώ η έξοδος από την κρίση και τα μνημόνια δεν είναι δικό του κατόρθωμα, αυτά που τονίζονται στο άρθρο να μαυρίζουν την Ελλάδα, οι υποκλοπές, η διαφθορά και οι κακοτεχνίες που αποκάλυψε το δυστύχημα στα Τέμπη και η κακομεταχείριση των μεταναστών είναι όλα δικά του.

Αφού αναφέρει άλλες χώρες που άξιζαν την προσοχή του το 2023, ο Economist καταλήγει στην Ελλάδα. Δεν κοιτάζει ότι οι πολίτες της χώρας αδυνατούν να πληρώσουν το σούπερ μάρκετ. Μένει στην ευημερία των αριθμών μετά την έξοδο από τα μνημόνια.

Γράφει ο Εconomist για την Ελλάδα:
«Μένει ο νικητής μας, η Ελλάδα. Δέκα χρόνια πριν, ήταν σακατεμένη από μια κρίση χρέους και γελοιοποιήθηκε από τη Wall Street. Τα εισοδήματα είχαν καταρρεύσει, το κοινωνικό συμβόλαιο είχε φθαρεί και τα εξτρεμιστικά κόμματα της αριστεράς και της δεξιάς οργίαζαν. Η κυβέρνηση έγινε τόσο απελπισμένη που αγκαλιάστηκε με την Κίνα και αργότερα πούλησε το κύριο λιμάνι της, τον Πειραιά, σε κινεζική εταιρεία. Σήμερα η Ελλάδα απέχει πολύ από το να είναι τέλεια. Ένα σιδηροδρομικό δυστύχημα τον Φεβρουάριο αποκάλυψε τη διαφθορά και τις κακοτεχνίες στις υποδομές- ένα σκάνδαλο υποκλοπών και η κακομεταχείριση των μεταναστών έδειξαν ότι οι πολιτικές ελευθερίες μπορούν να βελτιωθούν.

Αλλά μετά από χρόνια επώδυνης αναδιάρθρωσης, η Ελλάδα βρίσκεται στην κορυφή της ετήσιας κατάταξής μας για τις οικονομίες του πλούσιου κόσμου το 2023. Η κεντροδεξιά κυβέρνησή της επανεξελέγη τον Ιούνιο. Η εξωτερική της πολιτική είναι φιλοαμερικανική, φιλοευρωπαϊκή και επιφυλακτική απέναντι στη Ρωσία. Η Ελλάδα δείχνει ότι από το χείλος της κατάρρευσης είναι δυνατόν να θεσπιστούν σκληρές, λογικές οικονομικές μεταρρυθμίσεις, να ανασυγκροτηθεί το κοινωνικό συμβόλαιο, να επιδειχθεί συγκρατημένος πατριωτισμός – και να κερδίσει και τις εκλογές. Με τον μισό Κόσμο να πρόκειται να ψηφίσει το 2024, οι απανταχού δημοκράτες θα πρέπει να δώσουν προσοχή».

Ουσιαστικά δίνει οδηγίες σε άλλες κυβερνήσεις: Φιλοαμερικανισμός, «ανασυγκρότηση» κοινωνικού συμβολαίου και συγκρατημένος πατριωτισμός δίνουν νίκη στις εκλογές.

Πανηγυρισμοί Μητσοτάκη
Τίποτα από τα αρνητικά δεν είδε, όπως ήταν επόμενο ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Εγραψε στο X για «αναγνώριση των προσπαθειών του ελληνικού λαού». Καμία σχέση δηλαδή με την ουσία του δημοσιεύματος. Οποιος ξέρει να διαβάζει, κατάλαβε.

«Πριν από μερικά χρόνια, ποιος θα περίμενε ότι η Ελλάδα θα αναδεικνυόταν @TheEconomist ως χώρα της χρονιάς; Κι όμως αυτό ακριβώς συνέβη. Μια αναγνώριση των προσπαθειών του ελληνικού λαού, των συνεχιζόμενων μεταρρυθμίσεων και της προόδου της χώρας μας», έγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης...

documentonews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)