Κορυφώνεται η σύγκρουση στην Ολομέλεια για τον προϋπολογισμό...

0


 Το βράδυ ψηφίζεται ακόμη ένας προϋπολογισμός λιτότητας με το πακέτο να περιλαμβάνει μπόλικα μέτρα που ψαλιδίσουν τις κοινωνικές δαπάνες και ουσιαστικά διαιωνίζουν την φτώχεια και τις μεγάλες ανισότητες που είναι ακόμη πιο ορατές από την επέλαση της ακρίβειας και του πληθωρισμού...


Το σημερινό ενδιαφέρον στρέφεται στις απογευματινές ομιλίες των πολιτικών αρχηγών και, φυσικά, του πρωθυπουργού, ενώ η ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί τα μεσάνυχτα. Σήμερα το πρωί θα πραγματοποιηθούν οι ομιλίες των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων και από τις 12.30 το μεσημέρι θα αρχίσουν να παίρνουν τον λόγο οι πολιτικοί αρχηγοί.

Το Μαξίμου διαρρέει σε μέσα ενημέρωσης ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προβεί σε νέες ανακοινώσεις σχετικά με την φορολογία, με στόχο να πετάξει ακόμη ένα τυράκι προς τους ελεύθερους επαγγελματίες για να διαχειριστεί τις σφοδρές αντιδράσεις. Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ανακοινώσει μέτρα απαλλαγής από τον ΦΠΑ για όσους δηλώνουν εισοδήματα από 10 έως 20 χιλιάδες ευρώ.

Οι τεράστιες αντιδράσεις που προκαλούν τα κυβερνητικά μέτρα στον προϋπολογισμό δεν είναι η μόνη θύελλα που έχει να διαχειριστεί ο πρωθυπουργός, καθώς, ακόμη και στο πλαίσιο των συζητήσεων στην Ολομέλεια δύο άλλα ζητήματα απασχολούν και προκαλούν ένταση και στο εσωτερικό της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Το ένα είναι το θέμα της οπαδικής βίας και το δεύτερο και μεγαλύτερο είναι η τροπολογία για νομιμοποίηση χιλιάδων μεταναστών, η οποία έχει ήδη φέρει εκρηκτικές συνθήκες στο εσωτερικό της γαλάζιας παράταξης. Ο Αντώνης Σαμαράς σήκωσε το ακροδεξιό λάβαρο της αντίστασης προκαλώντας πονοκέφαλο στην κυβέρνηση, ενώ οι αντιδράσεις στο εσωτερικό της Ν.Δ. συνεχίζονται.

Διαστρέβλωση πραγματικότητας και προπαγάνδα
Στο μέτωπο του προϋπολογισμού η κυβέρνηση επιλέγει, όπως αναμενόταν, να κλείσει τα μάτια στην κριτική με τη συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών της σε αυτή την πενθήμερη διαδικασία να κάνουν επίκληση στο «41%» και να επιλέγουν να επιτεθούν στον… ΣΥΡΙΖΑ σα να μην κυβερνούσε η ίδια παράταξη τη χώρα τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Από το υπουργείο Οικονομικών η νέα ανακοίνωση για τον προϋπολογισμό επιμένει να κάνει λόγο για ανάπτυξη 2,9%, πρωτογενές πλεόνασμα 2,1% του ΑΕΠ και μέτρα στήριξης 2,5 δισ ευρώ. 

Το υπουργείο ισχυρίζεται ότι ο νέος προϋπολογισμός «καλείται να συγκεράσει τον στόχο της δημοσιονομικής σταθερότητας που είναι θεμέλιο για κάθε προσπάθεια, με τις νέες ανάγκες που δημιουργούνται καθώς και με το βασικό πρόταγμα της κοινωνίας, μετά την πληθωριστική κρίση, την αύξηση δηλαδή του διαθέσιμου εισοδήματος και των μισθών».

Η αντιπαράθεση στην Ολομέλεια όπως την κατέγραψε η «Εφ.Συν.»

⇒ Θριαμβολογούν στη Βουλή μιας χώρας σε φτωχοποίηση

⇒ Ανακρίβειες και μισές αλήθειες από τον Χατζηδάκη στη Βουλή

⇒ Προϋπολογισμός... απληστίας

⇒ Παραλήρημα Φλωρίδη, Πιερρακάκη και Βρούτση για ποινικούς κώδικες, ιδιωτικά πανεπιστήμια και αθλητική βία

⇒ Φάμελλος κατά Σκυλακάκη: «Ξεπούλημα και στο νερό για ικανοποιούνται οι κολλητοί»

⇒ Η Ζωή Κωνσταντοπούλου εκθέτει τον ακροδεξιό και ρατσιστικό λόγο της Ν.Δ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)