Κατέβασαν έργο του Banksy λίγο αφότου επιβεβαιώθηκε ως αυθεντικό...

0


 Δεν πέρασε ούτε μια ώρα απ' τη στιγμή που επιβεβαιώθηκε ότι πρόκειται για έργο του διάσημου καλλιτέχνη Banksy, και το δημιούργημά του έκανε... φτερά από έναν δρόμο του νότιου Λονδίνου 

Πρόκειται για μια... πινακίδα οδικής σήμανσης STOP καλυμμένη με τρία αεροσκάφη που μοιάζουν με στρατιωτικά drones. Το ότι ήταν δική του δημιουργία το έκανε γνωστό ο ίδιος με ανάρτησή του σήμερα λίγο μετά το μεσημέρι.

Δύο άνδρες εθεάθησαν να κατεβάζουν την πινακίδα στη διασταύρωση Southampton Way και Commercial Way στο Peckham περίπου στις 12.30 μ.μ. Είναι σαφές ότι ο Banksy δεν ήταν πίσω από την απομάκρυνση της πινακίδας, σημειώνει ο Guardian σε σχετικό δημοσίευμα.Aaron Chown/PA via AP
Μια επιλογή από φωτογραφίες είχε ανέβει στη σελίδα του καλλιτέχνη στο Instagram χωρίς λεζάντα ή εξήγηση, επιβεβαιώνοντας την αυθεντικότητά της.

Το αεροσκάφος στην πινακίδα στοπ έμοιαζε με εκείνα από το έργο τέχνης του Banksy του 2017 Civilian Drone Strike, το οποίο απεικόνιζε μια τριάδα drones να βομβαρδίζει ένα παιδικό σχέδιο ενός σπιτιού. Δημοπρατήθηκε στο Art The Arms Fair και συγκέντρωσε 205.000 λίρες για το Reprieve and Campaign Against Arms Trade.

Ο καλλιτέχνης αναφέρεται συχνά σε σύγχρονα θέματα και το 2020 συμπεριέλαβε στη δουλειά του μηνύματα για την πανδημία του κορονοϊού.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)