Αργεντινή: Ο Μιλέι απολύει 5.000 εργαζόμενους

0

 
Ο νέος πρόεδρος της Αργεντινής Χαβιέρ Μιλέι δε θα ανανεώσει τις συμβάσεις περισσότερων από 5.000 υπαλλήλων που προσλήφθηκαν φέτος πριν από την ανάληψη των καθηκόντων του. Η κίνηση αυτή αποτελεί μέρος του καταστροφικού σχεδίου περικοπών και υποτιμήσεων που ανακοίνωσε ο ακροδεξιός από την ανάληψη των καθηκόντων του στις 10 Δεκεμβρίου.

Οι συμβάσεις άλλων κυβερνητικών υπαλλήλων, οι οποίοι είχαν προσληφθεί πριν από το 2023, θα επανεξεταστούν, δήλωσαν οι αρχές.

Με τον πληθωρισμό, όπως αναφέρει ο Independent να αναμένεται να φθάσει περίπου το 200% μέχρι το τέλος του έτους και τη φτώχεια να αυξάνεται, ο Μιλέι έχει δεσμευτεί να μειώσει τους κυβερνητικούς κανονισμούς και τις μισθοδοσίες και να επιτρέψει την ιδιωτικοποίηση κρατικών βιομηχανιών ως έναν τρόπο για την τόνωση των εξαγωγών και των επενδύσεων.

Οι περικοπές έχουν ήδη προκαλέσει έντονο κύμα διαμαρτυριών, αλλά ο Μιλέι είναι αμετακίνητος.

«Ο στόχος είναι (να) ξεκινήσουμε το δρόμο για την ανοικοδόμηση της χώρας μας, να επιστρέψουμε την ελευθερία και την αυτονομία στα άτομα και να αρχίσουμε να μετασχηματίζουμε τον τεράστιο όγκο των κανονισμών που έχουν μπλοκάρει, καθυστερήσει και σταματήσει την οικονομική ανάπτυξη», δήλωσε.

Τα μέτρα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, υποτίμηση του πέσο της Αργεντινής κατά 50%, περικοπές στις επιδοτήσεις για την ενέργεια και τις μεταφορές και το κλείσιμο ορισμένων υπουργείων της κυβέρνησης.


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)