«Καρφί» ΣΥΡΙΖΑ για τη διαφοροποίηση των 11 στο ν/σ για τους servicers...

0


 Τα πρώτα σημάδια διαφοροποίησης στο κοινοβούλιο απ' τους πρώην συντρόφους τους στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έδωσαν σήμερα οι βουλευτές που αποχώρησαν πρόσφατα,  μερικές ώρες πριν απ' την επίσημη παρουσίαση της νέας Κ.Ο...

Στην ψηφοφορία του νομοσχεδίου για τα κόκκινα δάνεια και τους servicers, οι 10 απ' τους 11 βουλευτές της νέας Κ.Ο. δήλωσαν «παρών» σε 3 απ' τα 6 άρθρα για τα οποία είχε ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Πρόκειται για τα άρθρα 7, 38 και 40 που αφορούν μεταξύ άλλων τον ακατάσχετο λογαριασμό των servicers και τη μη εποπτεία τους από την Τράπεζα της Ελλάδος. Η ομάδα των 11 καταψήφισε πάντως επι της αρχής το νομοσχέδιο. Ο μοναδικός που καταψήφισε και τα 3 παραπάνω άρθρα ήταν ο Φ. Οζγκιούρ.


Ακολούθως η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εξέδωσε μια ανακοίνωση  στην οποία σημειώνει, μεταξύ άλλων, πως «με την ονομαστική ψηφοφορία, που ζητήσαμε επί κρίσιμων άρθρων, αποκαλύφθηκαν οι προθέσεις όλων των δυνάμεων».

Αναλυτικά η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:


«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αρνήθηκε να ενσωματώσει στο νομοσχέδιο για τα κόκκινα δάνεια την προστασία της α’ κατοικίας και των δανειοληπτών σε ελβετικό φράγκο, όπως ζητά η ευρωπαϊκή οδηγία.

Μερίμνησε, όμως, υπέρ των servicers.

Τους έδωσε τον ακατάσχετο λογαριασμό και παρέτεινε τις άδειες λειτουργίας τους χωρίς νέα δικαιολογητικά.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία δεν καταψήφισε απλά το νομοσχέδιο. Αντιτάχθηκε στη δίδυμη λύση της Ν.Δ., που περιλαμβάνει τον νέο πτωχευτικό και τον Ηρακλή, «λύση» που φέρνει έκρηξη πλειστηριασμών.
Με την ονομαστική ψηφοφορία, που ζητήσαμε επί κρίσιμων άρθρων, αποκαλύφθηκαν οι προθέσεις όλων των δυνάμεων.

Η δική μας πρόταση παραμένει σαφής και περιλαμβάνει:

● Την προστασία της α’ κατοικίας μέχρι την αξία αντικειμενική των 300.000 ευρώ για τετραμελή οικογένεια και αφού λαμβάνονται υπόψη οι εύλογες δαπάνες διαβίωσης προσαυξημένες κατά 70%.

● Την ενεργοποίηση της Αναπτυξιακής Τράπεζας για την αγορά από τα funds πακέτων κόκκινων δανείων μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και νοικοκυριών και τη διαγραφή μεγάλου μέρους αυτών των δανείων».

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)