Μετωπική Uber-οδηγών στην Ευρώπη – Η απόφαση που θα αποδυναμώσει το επιχειρηματικό της μοντέλο

0

 
Εκστρατεία για να πείσει την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι δεν πρέπει να ψηφιστεί  νόμος ο οποίος αποσκοπεί στη βελτίωση των συνθηκών για τους εργαζομένους στη «gig economy» και που θα μετέτρεπε έως και 4 εκατομμύρια «συνεργάτες» της σε υπαλλήλους, έχει ξεκινήσει η Uber. Την ίδια ώρα οι οδηγοί  στέλνουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα: στις Βρυξέλλες: Μην την αφήσετε  να συντάξει το νόμο.

Συνδικαλιστικές ομάδες από το Βέλγιο, την Ισπανία, τη Γαλλία και την Αυστρία  συγκεντρώθηκαν την Τετάρτη, έξω από τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα όπου θα  γίνονταν διαπραγματεύσεις για να ξεκαθαρίσουν βασικές λεπτομέρειες του  νόμου που θα μπορούσε τελικά να καθορίσει το μέλλον της Uber σε ολόκληρη την ήπειρο.

Στο επίκεντρο της πολιτικής μάχης βρίσκεται το ερώτημα αν οι οδηγοί της Uber είναι εργοδότης των οδηγών – μια απόφαση που θα μπορούσε να αποδυναμώσει το επιχειρηματικό της μοντέλο  στην Ευρώπη, αφού έχει αποφύγει σε μεγάλο βαθμό την κατοχύρωση  εργασιακών δικαιωμάτων, που συνοδεύουν την απασχόληση όπως ο κατώτατος μισθός και το επίδομα αδείας.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)