Κομισιόν: Πιέσεις στο TikTok για την παραπληροφόρηση

0


 Το TikTok οφείλει να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την αντιμετώπιση των fake news, δήλωσε ο ευρωπαίος επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς, Τιερί Μπρετόν, καθώς οι Βρυξέλλες συνεχίζουν την προσπάθεια για τον έλεγχο των Big Tech.

O Μπρετόν, ο οποίος ασκεί πιέσεις για την καταπολέμηση της παραπληφορόρησης και στο X (πρώην Twitter), το Facebook και το Instagram, τον περασμένο μήνα έδωσε στο TikTok διορία μέχρι τις 25 Οκτωβρίου να υποβάλει πληροφορίες για τα fake news.

Η κινεζική ByteDance στην οποία ανήκει το TikTok έχει ακόμα προθεσμία μέχρι τις 8 Νοεμβρίου να εξηγήσει πώς προστατεύει τους ανήλικους και την ακεραιότητα των εκλογών.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναγνωρίζει πως τους τελευταίους μήνες η ByteDance έχει καταβάλλει προσπάθειες για την προστασία των χρηστών και τη διαγραφή ακατάλληλων αναρτήσεων.

«Οι υπηρεσίες μου και εγώ ερευνούμε το εάν αυτό είναι αρκετό για να διασφαλιστεί η συμμόρφωση με το DSA (Digital Services Act)» δήλωσε ο Μπρετόν στο Reuters, αναφερόμενος στη νέα ευρωπαϊκή νομοθεσία για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες.

Είχε προηγηθεί συνάντησή του με τον διευθύνοντα σύμβουλο του TikTok Σου Ζι Τσιου. 

Ο νόμος για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες

Ο νόμος για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες υποχρεώνει τις μεγάλες πλατφόρμες να εντείνουν τις προσπάθειες κατά των ψευδών ειδήσεων και του παράνομου περιεχομένου.

Σε περίπτωση παραβίασης της νομοθεσίες, οι πλατφόρμες κινδυνεύουν με πρόστιμο που μπορεί να φτάσει το 6% του παγκόσμιου τζίρου τους.

«Τώρα περισσότερο από ποτέ, πρέπει να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να προστατεύσουμε τους πολίτες μας –ειδικά τα παιδιά και τους εφήβους- από το παράνομο περιεχόμενο και την παραπληροφόρηση» είπε ο Επίτροπος.

Εκτός από τον Μπρετόν, ο διευθύνων σύμβουλος του TikTok ήταν προγραμματισμένο να συναντήσει την Τρίτη και την αντιπρόεδρο της ΕΕ Βέρα Γιούροβα, αρμόδια για τις Αξίες και τη Διαφάνεια, καθώς και τον επίτροπο Δικαιοσύνης Ντιντιέ Ρέιντερς.


Πηγή: in.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)