«Μάστιγα» οι απάτες με πρόσχημα το Market Pass – Απατεώνας άρπαξε από 91χρονο 12.000 ευρώ

0

 
Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά απάτης σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών, οι οποίοι βλέπουν τα χρήματά τους να κάνουν «φτερά» από την μία στιγμή στην άλλη!

Αυτήν την φορά στα «δίχτυα» των επιτήδειων βρέθηκε ένας ηλικιωμένος, από τα Χανιά, που έχασε 12.000 ευρώ, επειδή πείστηκε ότι δικαιούται το Market Pass. Όλα έγιναν την προηγούμενη Παρασκετή, όταν ο άγνωστος τηλεφώνησε στον 91χρονο και του συστήθηκε ως λογιστής. Μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι ο ηλικιωμένος δικαιούται την οικονομική ενίσχυση του κράτους και πως ο ίδιος μπορούσε να του την εξασφαλίσει.

Το θύμα επικαλέστηκε την προχωρημένη ηλικία του και ότι δεν γνώριζε τα στοιχεία που ζητούσε ο δήθεν λογιστής και ζήτησε βοήθεια από την 46χρονη κόρη του, στην οποία έδωσε το τηλέφωνο για να μιλήσει με τον άγνωστο. Εκείνη δεν αντιλήφθηκε ότι πρόκειται για απατεώνα και προχώρησε στις ενέργειες που της ζήτησε να κάνει, δίνοντάς του όλα τα στοιχεία του τραπεζικού λογαριασμού του ηλικιωμένου.

Το αποτέλεσμα ήταν ο άγνωστος να μεταφέρει από αυτόν σε άλλους λογαριασμούς το ποσό των 12.000 ευρώ και να διακόψει την επικοινωνία του με τα θύματα. Πατέρας και κόρη προχώρησαν σε καταγγελία μερικά 24ωρα αργότερα, με τους άνδρες της Ασφάλειας να ερευνούν την υπόθεση, ώστε να φτάσουν στους λογαρισμούς, όπου κατέληξε το μεγάλο ποσό.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)