«Καζάνι που βράζει» η Ιταλία για τη γυναικοκτονία φοιτήτριας

0


 Οργή έχει ξεσπάσει σε όλη την Ιταλία μετά τη δολοφονία μιας 22χρονης φοιτήτριας. Ο θυμός για τη γυναικοκτονία έχει κυριεύσει τη χώρα όπου κατά μέσο όρο σκοτώνεται μια γυναίκα κάθε τρεις ημέρες! 

Πλήθος κόσμου διαδηλώνει στους δρόμους της Ιταλίας εδώ και ημέρες. Οι διοργανωτές της σημερινής πορείας στη Ρώμη μιλούν για τουλάχιστον 500.000 πολίτες που πλημμύρισαν τους δρόμους της πόλης.

 

Διαδηλωτές το Σάββατο -παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών- συγκεντρώθηκαν σε όλη την Ιταλία για να τιμήσουν την μνήμη της Τσεκετίν που έχει γίνει «σύμβολο» στους αγώνες ενάντια στην πατριαρχία. Δεκάδες συγκεντρώσεις για την 22χρονη σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας. 

Το σώμα της 22χρονης Τζούλια Τσεκετίν βρέθηκε λίγες μέρες πριν την τελετή αποφοίτησής της, σε ένα χαντάκι κοντά σε μια λίμνη βόρεια της Βενετίας. Ήταν τυλιγμένο σε πλαστικό και φέρεται να μαχαιρώθηκε πολλές φορές.


Η ανακάλυψη του πτώματος ήρθε μια εβδομάδα μετά από ενδελεχείς έρευνες. Πριν από την εξαφάνιση, οι κάμερες στο δρόμο απαθανάτισαν τον πρώην σύντροφό της, Φίλιπο Τουρέτα, να τη χτυπά, σύμφωνα με τις πληροφορίες στα ιταλικά Μέσα. 


Ο 21χρονος Τουρέτα συνελήφθη στη Γερμανία όπου είχε διαφύγει. Αποφασίστηκε η έκδοσή του στην Ιταλία και τελικώς έφτασε στο αεροδρόμιο της Βενετίας τα μεσάνυχτα του Σαββάτου. Επρόκειτο να μεταφερθεί σε φυλακή στη βόρεια πόλη της Βερόνα όπου και θα ανακριθεί.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)