Επιχείρηση υποβάθμισης από τον Μητσοτάκη για την προσβολή του Σούνακ

0

 
«Ατυχές γεγονός» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός την ακύρωση της συνάντησης από τον Βρετανό ομόλογό του • Εκπρόσωπος του βρετανικού Μουσείου: «Ο διάλογος για "σύμπραξη" συνεχίζεται»

Να υποβαθμίσει το απαράδεκτο περιστατικό της ματαίωσης της συνάντησής του με τον Ρίσι Σούνακ επιχειρεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη θύελλα αντιδράσεων, που ανέδειξαν το δίκαιο και «πληγωμένο» πλέον στην πολιτική αρένα αίτημα της Ελλάδας για την επιστροφή και επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα, λόγω του ανορθόδοξου τρόπου με τον οποίο το χειρίζεται η κυβέρνηση.

Στην προγραμματισμένη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Έλληνας πρωθυπουργός χαρακτήρισε την προσβολή του Βρετανού ομολόγου του προς τον ίδιο και προς τη χώρα ως «ατυχές» γεγονός, που κατά την εκτίμησή του «δεν θα επηρεάσει τις ελληνοβρετανικές σχέσεις σε βάθος χρόνου οι οποίες έχουν ένα σημαντικό ιστορικό βάθος».

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε τη θετική πλευρά του θέματος, γιατί το ελληνικό αίτημα «απέκτησε ακόμα μεγαλύτερη δημοσιότητα, όχι μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και στην παγκόσμια κοινή γνώμη». 

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου εξέφρασε την ελπίδα «το δίκαιο αίτημα της χώρας μας θα βρει ανταπόκριση αργά ή γρήγορα». Η ΠτΔ ανέφερε επίσης τα εξής:

«Παρακολουθήσαμε όλοι όσα συνέβησαν στο Λονδίνο. Αυτό που βρίσκω σημαντικό, γιατί ο Παρθενώνας είναι το σύμβολο όχι μόνο της κλασικής περιόδου, αλλά σημαντικός για την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά γιατί είναι το σύμβολο της Δημοκρατίας και της σοφίας, η επανένωση λοιπόν των Γλυπτών που είναι ένα αίτημα της χώρας ίσως κι από την αρχή της σύστασης του κράτος και πλέον έχει προχωρήσει –έχει βρει κι αυτό το θεωρώ πολύ σημαντικό την κατανόηση και την αναγνώριση από τη διεθνή κοινή γνώμη, τη βρετανική κοινή γνώμη. Και αυτό είναι ίσως το μεγάλο κέρδος. Γιατί κάποια θέματα δεν λύνονται αυτόματα. Θέλουν χρόνο» επισήμανε από πλευράς της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)