Ο Τσίπρας ελέγχει όλο τον ΣΥΡΙΖΑ...

0


 «Έχω 50 χρόνια στον δρόμο, 60 χρόνια στον δρόμο και δεν έκρυψα ποτέ τα λόγια μου, ούτε στρογγυλέψει ποτέ το αυγό. Σας λέω λοιπόν ...ευθέως ότι κάποιος μπορεί να θέλει να μην υπάρχει στον χώρο αυτό τίποτε μετά απ’ αυτόν. Επίσης, κάποιος μπορεί να θέλει στον χώρο αυτόν τον ευρύτερο να μην υπάρχει ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε το ΠΑΣΟΚ που ανταγωνίζονται και να δημιουργηθεί κάτι καινούργιο και να κληθεί αυτός ως παράκλητος. Πίσω από όλες αυτές τις διαδικασίες που εμπνεύστηκαν, οργάνωσαν και διαχειρίστηκαν αυτό το πρόβλημα είναι ο κύριος Τσίπρας» ανέφερε ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, πρόεδρος του Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου, επί έντεκα χρόνια.


«Τα προβλήματα που σήμερα εμφανίζονται μπροστά μας είναι όλα εκείνα τα οποία έκρυβαν στην ντουλάπα ή βάζανε κάτω από το χαλί. Οι νοοτροπίες και οι πρακτικές του αρχηγισμού, του παραγοντισμού, του λαϊκισμού, του αμοραλισμού ότι όλα μας επιτρέπονται διότι γίναμε ξαφνικά εξουσία. Αυτά τα πραγματικά προβλήματα τώρα εμφανίζονται μπροστά στα μάτια όλων. Και βέβαια δεν έχουν καμία σχέση, όπως σας είπα και προηγουμένως, με τις αγωνίες των απλών ανθρώπων[…] Όλο αυτό είναι οργανωμένο, είναι, επιτρέψτε μου να πω, υπάρχει ο εμπνευστής, ο οργανωτής, ο διαχειριστής αυτού του πράγματος. Δεν προκύπτουν τυχαία έτσι αυτά τα προβλήματα. Υπάρχει εσωκομματικό παρασκήνιο, το οποίο κάποιος το ήλεγχε και κάποιος το μεθόδευε» ανέφερε στην ΕΡΤ.

« Όλα αυτά θυμίζουν βυζαντινισμούς. Δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που βιώνει η πραγματική κοινωνία. Η πραγματικότητα είναι το πεδίο εκείνο στο οποίο δοκιμάζονται και οι ιδέες και οι αξίες και οι πολιτικές και τα κόμματα και τα πρόσωπα. Ξέρω τον χώρο και σας λέω ότι όλα αυτά δεν έχουν καμία σχέση και με τους απλούς αγωνιστές, με τα απλά μέλη, με τους φίλους που δώσανε χρόνια, αγώνες, θυσίες, ακόμη και το περίσσευμά τους, ακόμη και την ηρεμία τους και την υγεία τους πιστεύοντας σε μια προοπτική την οποία προοπτική κάποιοι την ρευστοποίησαν» προσέθεσε και σημείωσε:

«Εδώ είναι ένας ανταγωνισμός παραγόντων που κάποτε όλοι μαζί μοιράζονταν την εξουσία και αλληλοχειροκροτιόντουσαν και τώρα κάποιοι δεν μπορούν να κάνουν τους σωστούς χειρισμούς προκειμένου να… πώς το είπαν…άλλη ανορθόδοξη ορολογία… σύμφωνο συμβίωσης. Δεν μπορούν να βρουν λέει σύμφωνο συμβίωσης. Στα κόμματα δεν υπάρχουν σύμφωνα συμβίωσης ούτε τα κόμματα υπάρχουν από τις συμφωνίες των διαφόρων παραγόντων και φιλοδοξιών. Τα κόμματα υπάρχουν όταν λογοδοτούν στην κοινωνία. Και τα κόμματα υπάρχουν όταν παρεμβαίνουν στην πραγματικότητα. Το πραγματικό πεδίο που διαμορφώνεται η σημερινή κατάσταση και η μελλοντική είναι η πραγματικότητα, δεν είναι το εσωκομματικό πεδίο. Εδώ έχουν κάνει μια διπλή σύγχυση. Πρώτον, έχουν ταυτίσει το εσωκομματικό πεδίο με την κοινωνία και με την Ελλάδα και με το παρόν και με το μέλλον. Και δεύτερον, έχουν ταυτίσει το πραγματικό πεδίο πολιτικής δοκιμασίας με τα επικοινωνιακά μέσα, με τα μίντια, με τα διαδίκτυο και με τους μηχανισμούς που έχουν».

«Στην πολιτική ζωή εμφανίζονται και μεταλλαγμένα προϊόντα με ημερομηνία λήξεως και με οδηγίες χρήσεως. Και την ημερομηνία λήξεως και τις οδηγίες χρήσεως η πραγματικότητα η ίδια της αποκαλύπτει ήδη» κατέληξε.

«Παιδάκια της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ λοιδορούσαν το 3% και έλεγαν ότι γίναμε κόμμα εξουσίας. Είναι οι νεόπλουτοι της εξουσίας», είχε αναφέρει σε προηγούμενη συνέντευξη στο One Channel ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, σημειώνοντας πως «αυτό που συμβαίνει το θεωρώ και ξεπεσμό και κατάντημα και τραγέλαφο. Δεν μπορεί σε καμία περίπτωση για τους οποιουσδήποτε τακτικισμούς οποιουδήποτε, για τους οποιουσδήποτε αμοραλισμούς και τυχοδιωκτισμούς οποιουδήποτε να αντικαθιστούμε την κοινωνική, την πολιτική, την ιδεολογική και την ηθική ταυτότητα με μια γελοιογραφία».

«Έχω ευθύνες και τις αναλαμβάνω δημόσια γιατί συντήρησα ή ανέχτηκα ορισμένα πράγματα ή δεν μίλησα ανοιχτά σε ορισμένες περιόδους και για αμοραλιστικές και, υπολογιστικές και πολιτικάντικες συμπεριφορές πιστεύοντας ότι μπορώ να ισορροπήσω, να ελέγξω. Με ενδιέφερε να μην βρεθεί ο Συνασπισμός εκτός κοινοβουλευτικής πραγματικότητας» είχε αναφέρει...

thepressproject.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)