Δήλωσε ότι θα παραιτηθεί ο Βορίδης εάν...

0


 Ο Μάκης Βορίδης δήλωσε αντίθετος τόσο με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών όσο και με την τεκνοθεσία, υποστηρίζοντας, μάλιστα, ότι το ...σύμφωνο συμβίωσης εξομοιώνει πλήρως τη νομική σχέση με τις νομικές συνέπειες του νόμου και δεν υπάρχει προστιθέμενη αξία ως προς το νομικό μέρος όσον αφορά τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Υποστήριξε ακόμα ότι  το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκρινε το δεν υπάρχει παραβίαση της αρχής της ισότητας– σε περίπτωση μη θεσπίσεώς του γάμου από ένα κράτος, καθώς ο θεσμός του γάμου αφορά πρωτίστως τα ζητήματα της οικογένειας.

Ο υπουργός Επικρατείας ρωτήθηκε, κατά τη συνέντευξή του στο Open, εάν θα παραιτηθεί εάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιλέξει να υπάρχει κομματική πειθαρχία στους υπουργούς κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Η απάντησή του ήταν ξεκάθαρη: «Στα ζητήματα συνειδήσεως εννοείται ότι δεν μπορώ να κάνω πίσω. Επομένως αν κάποιος μου πει ότι πρέπει να το κάνω υποχρεωτικά, δεν μπορώ να το κάνω».

Εκτίμηση, πάντως, του υπουργού Επικρατείας είναι πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν πρόκειται να θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας στους βουλευτές της ΝΔ και εκτίμησή του είναι ότι δεν πρόκειται να θέσει ζήτημα πειθαρχίας και στους υπουργούς, σημειώνοντας ότι υπάρχουν και άλλοι βουλευτές και υπουργοί που διαφωνούν με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών...

thepressproject.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)