Χρήστος Ράμμος: Βούρκωσε απαντώντας στις χυδαιότητες Μητσοτάκη...

0

 
Τον χειροκροτούσε όλη η αίθουσα (ΒΙΝΤΕΟ)...

Συγκλονιστική απάντηση στην αήθη επίθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη έδωσε ο Χρήστος Ράμμος από το βήμα του συνεδρίου για τις ανεξάρτητες αρχές. Ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ βούρκωσε και χειροκροτήθηκε θερμά από όλη την αίθουσα.
«Αν ήθελα... να είχα ατζέντα δεν θα είχα επιλέξει την ΑΔΑΕ. Πήγα εκεί για να βοηθήσω» σημείωσε ο Χρήστος Ράμμος ο οποίος διάβασε αυτολεξεί την αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή: «Τώρα το τι λέτε εσείς, ο κ. Ράμμος και όποιος άλλος μπορεί να έχει τη δική του ατζέντα, αφορά εσάς και τους συνομιλητές σας» είπε χθες ο πρωθυπουργός, με τον Χρήστο Ράμμο να απαντά:

«Δεν μπήκε στον κόπο να απαντήσει τι εννοούσε ατζέντα. Στα γεράματα απέκτησα και ατζέντα. 40 χρόνια στο ΣτΕ, δικαστής ποτέ δεν έδωσα αφορμή για το παραμικρό. Ποτέ δεν ακούστηκε το παραμικρό για μένα. Νιώθω ότι θίγεται η τιμή και υπόληψή μου, η δικαστική μου τιμή». «Αυτές δεν είναι συνθήκες για να εκτελεί τα καθήκοντά του ο επικεφαλής μιας ανεξάρτητης αρχής σε μια ευρωπαϊκή χώρα» είπε ακόμα ο Χρήστος Ράμμος.


«Είναι ώρα να πούμε αλήθειες. Η ιστορία - το σκάνδαλο των υποκλοπών ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2022 και ακόμα δεν έχει διαλευκανθεί», είπε τονίζοντας ότι «η αρχή δεν ολιγώρησε δεν παρέλυσε» και πως «οι δυσκολίες οφείλονται σε εκείνους που δεν ήθελαν να γίνει γνωστό το πόρισμα. Στόχευαν πρόεδρο της ΑΔΕ και την ΑΔΑΕ». 

Ακόμα ο Χρήστος Ράμμος εξαπέλυσε πυρά κατά του Ισίδωρου Ντογιάκου κάνοντας λόγο για «προσπάθεια παρεμπόδισης της ΑΔΑΕ να κάνει ελέγχους». «Ο Ντογιάκος εξέδωσε γνωμοδότηση ότι η ΑΔΑΕ δεν έχει αρμοδιότητα», είπε τονίζοντας ότι η αρχή «εκ του νόμου όμως έχει κάθε αρμοδιότητα για ελέγχους». Παράλληλα έκανε λόγο για «προειδοποίηση στα όρια της απειλής» και για «εσφαλμένη γνωμοδότηση». «Η ΑΔΑΕ μπορεί να κάνει ελέγχους στην ΕΥΠ και στα αρχεία της» ξεκαθάρισε ο Χρήστος Ράμμος. «Κανένας νόμος δεν δίνει τέτοια αρμοδιότητα στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου» πρόσθεσε.


Επαναλαμβάνοντας τις καταγγελίες που έκανε στην Επιτροπή LIBE σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «μίλησα και μιλάω για δημόσιες απειλητικές αναφορές εναντίον μου από βουλευτές και υπουργούς». «Δέχτηκα υβριστικές συμπεριφορές» τόνισε.

Και συνέχισε λέγοντας ότι «αυτό έγινε γιατί ενημέρωσα, όπως είχα υποχρέωση, τον τότε αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, για κάποια θέματα που αφορούσαν την άρση απορρήτων, μετά από αίτημα του ίδιου». Υπογράμμισε δε ότι πριν την συνάντηση  είχα πει να ενημερώσω την Βουλή και μου απάντησαν “κανείς δεν εμφανίζεται αυτόκλητος”». 

«Με το Σύνταγμα δεν χωρούν εκπτώσεις» τόνισε ο Χρήστος Ράμμος προσθέτοντας ότι η αποκορύφωση στην επίθεση στην ΑΔΑΕ έγινε με την κλήση ως υπόπτων της Κατερίνας Παπανικολάου και του Στέφανου Γκρίτζαλη. «Αυτοί οι άνθρωποι έκαναν τα πάντα για να προχωρήσουν όσο γίνεται οι έρευνες για την αποκάλυψη που δηλητηριάζει το κράτος δικαίου και είναι τοξική» είπε σημειώνοντας ότι την «για τους πρωταίτιους και τους συνεργούς που θα υπάρχουν σίγουρα, δεν έχει κανείς ακόμα ενοχληθεί, πόσο μάλλον διωχθεί».

«Δημιούργησαν ένα κλίμα διαρκώς αυξανόμενης πίεσης στις προσπάθειες να προχωρούν τα βήματα το ένα μετά το άλλα, αλλά η ΑΔΑΕ κατάφερε να μείνει όρθια, αντιστεκούμενη» συμπλήρωσε, εξαπολύοντας πυρά κατά για την αντιμετώπιση των ανεξάρτητων αρχών.

«Όταν η πολιτεία δεν σέβεται την ανεξαρτησία των αρχών, την προσωπική και λειτουργική ανεξαρτησία των μελών τους, όλα τα άλλα είναι πολυτέλειες και οι αρχές δεν είναι ανεξάρτητες. Με εκφοβισμένα μέλη και προσωπικό δεν είναι αποτελεσματικές οι αρχές - αλλιώς λειτουργούν διακοσμητικά» είπε, επισημαίνοντας ότι η επίθεση στην ανεξαρτησία μιας αρχής είναι και θα γίνει επίθεση στην ανεξαρτησία όλων.

«Για ακόμα μια φορά φάνηκε ότι το πολιτικό σύστημα της χώρας αρνείται να κατανοήσει τι είναι μια ανεξάρτητη αρχή και μάλιστα συνταγματικά κατοχυρωμένη» τόνισε ο Χρήστος Ράμμος, ενώ έκλεισε δηλώνοντας «απαισιόδοξος και βαθιά ανήσυχος» για τα όσα συμβαίνουν στον τόπο.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)