Πυρά ΣΥΡΙΖΑ κατά ΟΑΣΑ και υπ. Μεταφορών με αφορμή το «κόκκινο φως» στις αναθέσεις

0


 Το «φρένο» στις απευθείας αναθέσεις του ΟΑΣΑ, που σύμφωνα με το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν δικαιολογούνται από «απρόβλεπτα γεγονότα», σχολιάζει ο Τομεάρχης Υποδομών & Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Χάρης Μαμουλάκης.

Με αφορμή την ακύρωση από το Ζ' Κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, της απόφασης παράτασης της σύμβασης του Οργανισμού με τα ΚΤΕΛ, ο βουλευτής σημειώνει ότι η διοίκηση του ΟΑΣΑ και το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών «οφείλουν να δώσουν άμεσα στη δημοσιότητα το "σχέδιο" που όπως δηλώνουν έχουν, έτσι ώστε να φανεί ο τρόπος με τον οποίο θα καλυφθούν τα δρομολόγια».

Ακόμα περισσότερο οφείλουν, σύμφωνα με τον κ. Μαμουλάκης, «εξηγήσεις γιατί συνέχισαν έναν χορό απευθείας αναθέσεων δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, παρά το γεγονός ότι είχαν ήδη ακυρωθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο προηγούμενες σχετικές αποφάσεις τους. Γιατί ακύρωσαν την προμήθεια λεωφορείων που είχε δρομολογηθεί από το 2019;

»Γιατί δεν έχει ακόμα υλοποιηθεί η δέσμευση του πρώην Υπουργού Κώστα Καραμανλή, περί αγοράς 1.300 οχημάτων που θα ξεκινούσαν να κυκλοφορούν από το 2022, με την πρώτη παράδοση 250 λεωφορείων να αναμένεται το καλοκαίρι του 2024. Γιατί εδώ και 4 χρόνια από την αρχική ανάθεση, δεν έχουν προχωρήσει σε διαγωνιστική διαδικασία, παρά μόλις τον περασμένο Οκτώβριο προχώρησαν στην προδημοσίευση του διαγωνισμού».

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)