Το πάει μέχρι τέλους ο Κασσελάκης – «Ιδού η Ρόδος. Λύση τώρα!» – Σύγκρουση μέχρις εσχάτων

0


 Έχοντας πάρει τα τελευταία 24ωρα μια… πρόγευση για το πολωτικό κλίμα που πρόκειται να επικρατήσει στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, όπου όλοι προσήλθαν με τα μαχαίρια τους ακονισμένα, οι διεργασίες ξεκίνησαν επίσημα με μια υψηλής έντασης ομιλία του Προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη.

Δίνοντας ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν κάνει πίσω και ότι είναι διατεθειμένος να διαγράψει και να θέσει εκτός όποιον του ασκεί κριτική και τον προσβάλει, ο Στέφανος Κασσελάκης χρειάστηκε πολλές φορές να διακόψει το λόγο του εξαιτίας των αντιδράσεων και των αποδοκιμασιών από τους παρευρισκόμενους!

Υπήρξαν ωστόσο και αρκετά χειροκροτήματα, αλλά και πολλές αναφορές στον Αλέξη Τσίπρα από τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

.

«Άλλο η κουλτούρα της δημοκρατίας και άλλο της αυτοκτονίας»

Η ομιλία ξεκίνησε με αναφορά στα αίτια της εκλογικής ήττας, με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να λέει ότι το αποτέλεσμα οφείλεται στο ότι «εμείς χάσαμε 600.000 ψήφους γιατί δεν μπορέσαμε να δώσουμε αξιόπιστη πρόταση ότι θα βελτιώσουμε την ζωή των πολιτών. Πώς να την δώσουμε μεταξύ τοπικών νομισμάτων και δηλώσεων Κατρούγκαλου; Θα μου πείτε ότι η πολυφωνία είναι στην κουλτούρα της Αριστεράς. Αυτή όμως είναι η εύκολη απάντηση, άλλο η κουλτούρα της δημοκρατίας και άλλο η κουλτούρα της αυτοκτονίας».

Υπήρξε κατά την αναφορά αυτή έντονη αποδοκιμασία από ομάδα στελεχών και παρενέβη ο προεδρεύων για να υπάρξει ησυχία. Ο κ. Κασσελάκης στις παρατηρήσεις από τον κόσμο απάντησε: «Είναι καλύτερη η σύνθεση βάσει πολιτικών προτάσεων».

Στη συνέχεια ανέφερε ότι η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής θα έπρεπε να ασχολείται με τα προβλήματα της χώρας. «Έχουμε πανάκριβη ενέργεια, κόκκινα δάνεια και θα έπρεπε να βάζουμε μεγάλους εθνικούς στόχους. Δεν θα πρέπει να είμαστε ξανά ευάλωτοι στους εκβιασμούς μίας μελλοντικής τρόικας. Ποια θα είναι η Ελλάδα του 2030, με ποιο παραγωγικό μοντέλο θα πρέπει να πάμε στο επόμενο ορόσημο, το οικονομικό μοντέλο για εμάς δεν είναι ξεχωριστό από το κοινωνικό μοντέλο».

Το «μπουρλότο» της Αχτσιόγλου

Δεν είναι τυχαίο ότι για τον φόβο των Ιουδαίων στην αίθουσα εισήλθαν αυστηρώς μόνο τα μέλη της ΚΕ και οι δημοσιογράφοι… Η αχρείαστα επιθετική, όπως χαρακτηρίζεται, κίνηση του Στέφανου Κασσελάκη για το δημοψήφισμα των διαγραφών, βρήκε πάνω από το μισό κόμμα απέναντί του.

Ήδη με το «καλημέρα» και πριν ξεκινήσει την -πολύ καθυστερημένη- ομιλία του ο Στέφανος Κασσελάκης, η ομάδα της Έφης Αχτσιόγλου κατέθεσε κείμενο-πρόταση κατά του δημοψηφίσματος που ζήτησε ο Πρόεδρος του κόμματος, ζητώντας να αποδοκιμαστεί η εισήγηση για το δημοψήφισμα των διαγραφών, ενώ εξαπέλυσε ευθεία επίθεση στον Στ. Κασσελάκη.

.

«Το διάγγελμα για διαγραφές μέσω δημοψηφίσματος ξεπέρασε οποιοδήποτε όριο δημοκρατικής λειτουργίας. Η πρόταση αυτή και το πολιτικό προσωπικό που την εμπνεύστηκε και την υποστηρίζει οφείλουν να αποδοκιμαστούν από το σύνολο των μελών και των κομματικών οργάνων. Αποτελεί το ακρότατο όριο της λογικής του αντί-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου μέσα στο κόμμα, το οποίο ο ίδιος του ο Πρόεδρος χαρακτηρίζει «άρρωστο». Μπροστά στην αδυναμία να παράξουν πολιτικό περιεχόμενο επενδύουν στο διχασμό και τελικά τη διάλυση», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Με την αντι-εισήγηση συντάχθηκε και η ομάδα της «Ομπρέλας» (η οποία σχεδιάζει να αποχωρήσει αν δεν γίνει ψηφοφορία, με καταγγελίες σε βάρος της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ για αντιδημοκρατικές διαδικασίες), αλλά και ομάδα του Διονύση Τεμπονέρα, ο οποίος νωρίτερα χαρακτήρισε την πρόταση για δημοψήφισμα «αχρείαστη, εσωστρεφής, διχαστική κίνηση που υπονομεύει την ενότητα».

Το αποτέλεσμα προεξοφλείται αρνητικό για την ηγεσία. Αναλόγως των εξελίξεων θεωρείται βέβαιο ότι θα υπάρξουν νέες αποχωρήσεις. Ακόμα και βουλευτών, μέσα στις επόμενες ώρες.

Ίδωμεν!

  • Δείτε την ομιλία Κασσελάκη:


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)