Τάδε έφη Αυγενάκης: Για την καταστροφή στη Θεσσαλία φταίει η κλιματική κρίση!

0


 Εξακολουθούν οι κυβερνητικοί να φορτώνουν τις δικές τους ευθύνες στην… κλιματική κρίση για τις καταστροφές στη Θεσσαλία. Το ίδιο αφήγημα χρησιμοποιεί και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο οποίος εμφανίστηκε στην παρουσίαση της 1ης αναφοράς της HVA International, στη Λάρισα, για τη θωράκιση της Θεσσαλίας, για να δηλώσει πως «το πρόβλημα της Θεσσαλίας δεν είναι μόνο εθνικό, αλλά ευρωπαϊκό»! Πάλι καλά δηλαδή που δεν είπε πως είναι και παγκόσμιο!

Όπως είπε, έχει ζητήσει τη λήψη μέτρων σε ευρωπαϊκό επίπεδο και να γίνει αναπροσαρμογή των πολιτικών που «θα λειτουργήσουν υποστηρικτικά προς τις χώρες που υφίστανται τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης».

Και ανέφερε πως ως χώρα έχουμε ζητήσει: «Να υπάρξει απλοποίηση των διαδικασιών, προκειμένου με διαφανείς και γρήγορες διαδικασίες, να μπορούν τα κράτη μέλη να αξιοποιήσουν τα χρηματοδοτικά εργαλεία της Ένωσης. Να υπάρξει αύξηση του Γεωργικού Αποθεματικού, το οποίο σήμερα ανέρχεται σε 450 εκατ. ευρώ. Είναι σαφές ότι με τα νέα δεδομένα της κρίσης, το συγκεκριμένο ποσό δεν επαρκεί και για να καλύψει τις ανάγκες των κρατών. Στηρίζουμε την πρόταση για δέσμευση ενός ποσού, επί παραδείγματι το 2%, από την ΚΑΠ που δικαιούται κάθε χώρα, για την αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων, όπως πλημμύρες, πυρκαγιές και ξηρασία. Ενεργοποιούμε την EUMED-9, δηλαδή την ομάδα των εννέα μεσογειακών χωρών που αντιμετωπίζουμε ανάλογα προβλήματα (Πορτογαλία, Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Μάλτα, Κροατία, Σλοβενία, Κύπρο και φυσικά Ελλάδα)».

Επισήμανε ακόμη ότι «με τις πρωτοβουλίες που έχουμε αναλάβει, έχουμε καταστήσει το πρόβλημα από εθνικό σε ευρωπαϊκό» καθώς «όλοι κατανοούν ότι κανείς δεν μπορεί να μείνει στο απυρόβλητο των επιπτώσεων της κλιματικής κρίσης. Όλοι οφείλουμε να λάβουμε μέτρα. Και σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Και αυτό πράττουμε».

Και παρά τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργήθηκαν με τις πληρωμές στους πληγέντες, συνέχισε να λιβανίζει τα γένια του, για τις πιστώσεις στους δικαιούχους, παρότι τα έκαναν μαντάρα με τον ΕΛΓΑ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)