Όταν θέλετε, μπορείτε...

0

 «Τρέμετε τους 32.000 γαύρους στην εξέδρα, αλλά με 11 θηρία στο γήπεδο πού θα πάτε;» ήταν ο τίτλος κυριακάτικης συλλογικής εφημερίδας που απευθυνόταν στον ΠΑΟΚ για την απαίτησή του να γίνει το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη χωρίς θεατές, ως συνέπεια των όσων συνέβησαν στο ίδιο γήπεδο με τις κροτίδες που... έσκασαν στον αγώνα των ερυθρολεύκων με τον Παναθηναϊκό. 

Η αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τους Θεσσαλονικείς έγινε σε υπερπλήρεις εξέδρες που δεν εμπόδισαν τον ΠΑΟΚ να φτάσει στη νίκη με 4-2, αφού προηγήθηκε με 4-0.

Αυτή τη φορά, μάλιστα, η ατμόσφαιρα και η συμπεριφορά ΟΛΩΝ των θεατών ήταν άψογη. Δεν βρέθηκαν λίγοι ανόητοι να πετάξουν κροτίδες, δεν άναψαν καπνογόνα, τουλάχιστον ώσπου να έρθει το τέταρτο γκολ (ήταν πολύ λίγα συγκριτικά με άλλες περιπτώσεις), δεν τραυματίστηκε κανείς, δεν χρειάστηκε να υπάρξει διακοπή,  δεν έγινε πρωταγωνιστής ο γιατρός, δεν υπήρξαν πιέσεις για την ιατρική γνωμάτευση γνωμάτευση.

Όλα εξελίχθηκαν καλά, γιατί όλα οργανώθηκαν καλά. Για να αποδειχθεί ότι αν οι σύλλογοι και η αστυνομία θέλουν, δεν περνούν στο γήπεδο ούτε βεγγαλικά ούτε κροτίδες. Και το βράδυ αυτής της Κυριακής όλοι ήθελαν οι εξέδρες να μοιάζουν με πλατεία θεάτρου –ή σχεδόν. 

Γιατί ο φόβος φυλάει τα έρημα και η απειλή μιας νέας ποινής λειτουργεί. Και, ακόμα, επειδή ο εκπολιτισμός ΟΛΩΝ της κερκίδας είναι απαραίτητος για να προχωρήσει το ποδόσφαιρο και να βλέπουμε μπάλα. 


Όπως είδαμε μπάλα αυτή τη φορά και όχι σωριασμένα κορμιά ποδοσφαιριστών από εκτοξεύσεις.


Ο ίδιο φόβος και η ίδια πρόληψη θα πρέπει να υπάρχει για όλα τα γήπεδα. Ιδιαίτερα για εκείνα που έχουν βαρύ, ή λιγότερο βαρύ, ποινικό παρελθόν και έφεση τα εκρηκτικά και στις ρίψεις... 


harddog-sport.blogspot.com

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)