«Έχω καθαρά χέρια και τη διεθνή εμπειρία να φέρω μεγάλες τομές»...

0


 Καλεσμένος στο Thessaloniki Summit 2023 ο Στέφανος Κασσελάκης, με θέμα «South-East Europe’s moment: Chartering a new course to prosperity & stability». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συμμετείχε σε συζήτηση με την δημοσιογράφο Μαρία Νικόλτσιου. 

«Έχω εμπειρία στα χρηματοoικονομικά. Όσο... έχω μεγαλώσει τόσο έχω δει ότι χρειάζεται ανθρωποκεντρική πολιτική. Για αυτό μίλησα και για την κατάργηση των ασυλιών, των βουλευτών, των τραπεζιτών, των διοικητικών».

«Έχω τη βούληση, έχω καθαρά χέρια, έχω τη διεθνή εμπειρία να φέρω μεγάλες τομές. Είμαι πλήρως ανεξάρτητος, δεν πρόκειται ποτέ να προδώσω τον λαό».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση της ΝΔ περιγράφοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη «σαν κάποιο στυγνό με επικίνδυνη πολιτική για τη χώρα» αφού «θεωρεί ότι τα οριζόντια μέτρα είναι δίκαια». 

«Δεν ακούει τους ίδιους τους ανθρώπους που είναι ελεύθερους επαγγελματίες», πρόσθεσε αναφερόμενος στο φορολογικό νομοσχέδιο.

Νέα πρόσωπα στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε ότι θα εμφανιστούν νέα πρόσωπα εντός του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ. «Θα δείτε άτομα τα οποία αυτή τη στιγμή δεν τα γνωρίζετε. Θα βγουν στο προσκήνιο και θα πείτε “πώς είχαμε τέτοια λαμπρά μυαλά”», είπε. 

«Ο λαός επέλεξε τον ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση. Όσον αφορά τη γενιά των 40άρηδων, εμένα με ενδιαφέρουν οι άνθρωποι να έχουν φρέσκες ιδέες και να έχει νέες ιδέες, όχι το ηλικιακό. Έχουμε εκατοντάδες βιογραφικά για να δουλέψουν μαζί μας. Υποχρέωσή μου είναι να τους εμπνεύσω».

Αναφορικά με τις εσωκομματικές εξελίξεις, σημείωσε ότι δεν έφυγε η «Ομπρέλα» αλλά μερικά στελέχη της, ενώ αναφορικά με την ομάδα «6+6» πρόσθεσε ότι δεν έχει δει καμία ανακοίνωση ή απόφαση από την μεριά τους, άρα προς το παρόν θεωρεί ότι παραμένουν στον ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται πως χθες, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5» σχολίασε ότι «κανείς δεν έχει δικαίωμα να παίζει με την υπομονή και την αγωνία του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ. Αν είναι να αποφασίσουν κάτι, ας το αποφασίσουν τώρα. Ούτε εγώ έχω δικαίωμα να παίζω με την αγωνία και την υπομονή του ΣΥΡΙΖΑ».

Υπόσχεται «επιστροφή στην παλιά νοικοκυρεμένη Ελλάδα»

Ακόμα, ο Στ. Κασσελάκης απάντησε πως θέλει να φέρει «την επιστροφή στην παλιά νοικοκυρεμένη Ελλάδα. Στην Ελλάδα που ο νοικοκύρης είχε το σπίτι του καθαρό, τηρούσε τους κανόνες, του νόμους, είχε ενδιαφέρον για τον γείτονά του».

«Έχω μεγάλη εμπειρία στα χρηματοοικονομικά και στο επιχειρείν με παρουσία σε επενδυτική τράπεζα και ναυτιλία και όσο μεγαλώνω βλέπω την ανάγκη για ανθρωποκεντρική πολιτική» σημείωσε ο Στ. Κασσελάκης ενώ έκανε λόγο για ανάγκη έμπρακτων αποτελεσμάτων στον πολίτη τονίζοντας ότι από τις πρώτες προτάσεις του ήταν η κατάργηση των ασυλιών και των προνομίων σε βουλευτές, τραπεζίτες, διοικητές οργανισμών. «Δεν γίνεται να έχουμε πολίτες δύο κατηγοριών στην Ελλάδα».

Για την ένταση ανάμεσα στη Σία

 Αναγνωστοπούλου και τον Παύλο Πολάκη, ο πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν θέλησε να σχολιάσει παραπάνω όσα έγιναν. «Μίλησα και με τους δύο, μετά μίλησαν μεταξύ τους σε πολύ καλό κλίμα. Όπως είπα στην Κεντρική Επιτροπή, όλοι θα κριθούν από το έργο που θα παράγουν», σημείωσε. 

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)