Το τριπλό «μπουρλότο» Σαμαρά στη ΝΔ...

0


 Η νέα παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά έπεσε σαν “μπουρλότο” στη Νέα Δημοκρατία. Και αυτό καθώς ο πρώην πρωθυπουργός “χτύπησε” σε τρία επίπεδα.


Πρώτον, εξέφρασε ενστάσεις γενικότερα για τον ελληνοτουρκικό διάλογο και ειδικότερα για την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε δέκα ημέρες, λέγοντας πως... “δεν είναι καλή ιδέα”. 

Δεύτερον, δήλωσε ότι δεν θα ψηφίσει το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και αποδοκίμασε την πολιτική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη για άνοιγμα στο κέντρο.

Τρίτον, ο κ. Σαμαράς αποδόμησε το νέο φορολογικό πλαίσιο για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Μία ακόμη κεντρική πολιτική με προσωπική σφραγίδα Μητσοτάκη, η οποία μάλιστα έχει φέρει σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση. Και αυτό καθώς έρχεται αντιμέτωπη με αντιδράσεις από ένα “προνομιακό” της εκλογικό ακροατήριο.

Το Μαξίμου πάντως σφύριξε αδιάφορα, διαμηνύοντας προς πάσα κατεύθυνση ότι η πολιτική της κυβέρνησης δεν αλλάζει.

“Οι απόψεις του πρώην πρωθυπουργού είναι γνωστές και δεν έχουμε κάποιο σχόλιο.  Η κυβέρνηση κινείται με βάση το πρόγραμμα και τις διακηρυγμένες θέσεις της.  Στη βάση αυτών εφαρμόζει και την πολιτική της”, έλεγαν ειδικότερα κυβερνητικά στελέχη, σχολιάζοντας τη συνέντευξη Σαμαρά στην Καθημερινή.

Πράγματι, οι διαφωνίες του κ.Σαμαρά όσον αφορά στην εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης απέναντι στην Τουρκία είναι γνωστές και η απόφαση του να μην ψηφίσει το νόμο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών αναμενόμενη. Η χρονική στιγμή της παρέμβασης ωστόσο ήταν που έφερε σε αμηχανία το Μαξίμου.

Σημειωτέον άλλωστε ότι για παράδειγμα την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης δήλωνε από το Λονδίνο ότι επιθυμεί τη συνεργασία με την Τουρκία στο μεταναστευτικό, ο κ. Σαμαράς αμφισβητούσε την αποτελεσματικότητα αυτής της στρατηγικής.

Δεν είναι επίσης η πρώτη φορά που ο κ. Σαμαράς κατηγορεί τον κ.Μητσοτάκη ότι πάει τη ΝΔ υπερβολικά προς το κέντρο.

Ο πρώην πρωθυπουργός άλλωστε και στο παρελθόν (και στο τελευταίο συνέδριο της ΝΔ,  αλλά και στην εκδήλωση για την ημέρα της Ευρώπης προεκλογικά) θέλησε να εμφανιστεί ως εκφραστής της ακρο- δεξιάς πτέρυγας της ΝΔ. Ενώ δεν έχει κρύψει ότι θεωρεί πως η ΝΔ θα έπρεπε να εξελιχθεί σε μία τραμπική, alt right, σκληρή δεξιά.

Έφερε μάλιστα ως παράδειγμα την Ολλανδία όπου κέρδισε τις ευρωεκλογές ο ακροδεξιός Γκέερτ Βίλντερς για να υποστηρίξει ότι και η ΝΔ πρέπει να κινηθεί δεξιότερα εν όψει ευρωεκλογών. Λησμόνησε βέβαια την ανθελληνική ρητορική του Βίλντερς στο παρελθόν.

Ενώ επικαλέστηκε και τα αποτελέσματα των περιφερειακών εκλογών για να υποστηρίξει πως και στην Ελλάδα η κοινωνία κινείται δεξιότερα, αποδίδοντας σε αυτό τις νίκες ανταρτών...

Βίκυ Σαμαρά

news247.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)