Γαλλία: «Δρακόντεια» μέτρα ασφαλείας για το άνοιγμα των εβραϊκών σχολείων της χώρας

0


Υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας άνοιξαν ξανά τα εβραϊκά σχολεία στη Γαλλία, εξαιτίας της ραγδαίας αύξησης περιστατικών αντισημιτισμού στη χώρα, με περίπου 35.000 μαθητές να επιστρέφουν στα θρανία.

Ο Υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Ζεράλντ Νταρμανέν, ανακοίνωσε ότι μετά το «ξέσπασμα» του πολέμου στο Ισραήλ, έχουν καταγραφεί 1.040 αντισημιτικές ενέργειες.

Σε αυτό το πλαίσιο, ενισχύθηκε η ασφάλεια των χώρων λατρείας και των εβραϊκών σχολείων. Συγκεκριμένα, 10.000 αστυνομικοί και στρατιώτες έχουν κινητοποιηθεί για να προστατεύσουν 900 χώρους, σχολεία και συναγωγές όπου συχνάζουν οι Εβραίοι της Γαλλίας.

Στο Στρασβούργο, όπως και στην περιοχή του Παρισιού, οι γονείς που ρωτήθηκαν, μίλησαν για τον φόβο που αισθάνονται, μετά τις επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ. «Αισθανόμαστε πιεσμένοι, συνοδεύουμε περισσότερες φορές στο σχολείο τα παιδιά μας, τα αφήνουμε λιγότερο να κυκλοφορούν μόνα τους, όπως πριν», ανέφερε ο Γιαέλ, δύο παιδιά του οποίου φοιτούν στο σχολείο Ακιμπά του Στρασβούργου.

«Δεν μιλάμε πολύ στα παιδιά, για να μην επηρεασθούν πολύ, αλλά εμείς προσπαθούμε να προσέχουμε πολύ. Όταν αφήνω τα παιδιά στο σχολείο, αισθάνομαι έναν κόμπο στον λαιμό», τόνισε η Λιορά, 30 ετών, που πήγε να παραλάβει τα δύο παιδιά της, για το μεσημεριανό διάλειμμα από το σχολείο, το οποίο φυλάσσεται από δύο μέλη των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας.

Κανείς δεν ξέχασε την επίθεση στο εβραϊκό σχολείο Οτζάρ Χατορά στην Τουλούζη το 2012, όταν ο τζιχαντιστής, Μοχάμεντ Μερά, σκότωσε έναν εκπαιδευτικό και τρεις μαθητές.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)