Στα χέρια του Λιμενικού 91 κιλά κοκαΐνη κρυμμένη σε κοντέινερ με μπανάνες

0

 
Mέσα σε εμπορευματοκιβώτιο με μπανάνες, εντοπίστηκαν κρυμμένες 80 πλαστικές συσκευασίες που περιείχαν κοκαΐνη, συνολικού μικτού βάρους 91.006, αξίας περίπου 4 εκατ. ευρώ. 

Το εμπορευματοκιβώτιο είχε εκφορτωθεί από πλοίο σημαίας Λιβερίας προερχόμενο από το Εκουαδόρ τις βραδινές ώρες της Δευτέρας 13 Νοεμβρίου, με νόμιμο φορτίο μπανάνες. Ο έλεγχος και εντοπισμός των ναρκωτικών πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 14 Νοεμβρίου, από μικτό κλιμάκιο στελεχών της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου (ΔΙ.ΔΙ.ΝΑΛ.) του Αρχηγείου του Λιμενικού και της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου του Πειραιά, με τη συνδρομή υπαλλήλων του Γ' Τελωνείου Πειραιά - Τμήμα Δίωξης Λαθρεμπορίου. Κατά τον ίδιο έλεγχο κατασχέθηκε και μία συσκευή γεωεντοπισμού (GPS tracker). 

Στη συνέχεια από τις 19 Νοεμβρίου και έως τις 22/11 έγινε περαιτέρω έλεγχος στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης από στελέχη της ΔΙ.ΔΙ.ΝΑΛ., των Περιφερειακών Ομάδων Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης & Πειραιά και του Α' Τελωνείου Θεσσαλονίκης, σε επιπλέον 16 εμπορευματοκιβώτια συνδεόμενα με το αρχικό, με αρνητικά αποτελέσματα. Στις πολυήμερες αυτές έρευνες συμμετείχαν κατά περίπτωση ομάδες Κ-9 και αυτοκινούμενα οχήματα X-Ray των πιο πάνω Αρχών, καθώς και του Κεντρικού Λιμεναρχείου της Καβάλας.


Για την υπόθεση προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο του Πειραιά, ενώ δείγμα από την ποσότητα ναρκωτικής ουσίας που κατασχέθηκε ελήφθη από κλιμάκιο του Γενικού Χημείου του Κράτους προς εξέταση.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)