Πληροφορίες ότι 1.000 σκάφη θα αναχωρήσουν από την Τουρκία για τα ύδατα της Γάζας – Το Ισραήλ σε ετοιμότητα

0


 Περίπου 1.000 σκάφη θα συγκεντρωθούν στην Τουρκία την Τετάρτη πριν κατευθυνθούν προς τη Γάζα, όπως αναφέρουν οι Times of Israel, σε μια προσπάθεια να σπάσουν τον ισραηλινό αποκλεισμό και να διαταράξουν το θαλάσσιο εμπόριο που εισέρχεται στο Ισραήλ κατά τη διάρκεια του πολέμου με τη Χαμάς.

Oπως αναφέρει το ρεπορτάζ, σε συνέντευξή του στον τουρκικό ειδησεογραφικό ιστότοπο Haber7, ο Volkan Okçu, ένας από τους διοργανωτές της διαδήλωσης, ανέφερε ότι τα σκάφη θα μεταφέρουν 4.500 άτομα από 40 χώρες, «συμπεριλαμβανομένων των αντισιωνιστών Εβραίων».

Μάλιστα, ο ίδιος σε νέα του ανάρτηση στο Twitter, υποστήριξε ότι ο αριθμός των τουρκικών πλοίων θα είναι πολύ μεγαλύτερος από αυτόν που ανακοινώθηκε αρχικά. Ο Volkan Okçu υποστηρίζει ότι τα σκάφη θα είναι τουλάχιστον 1.000, ενώ επέμεινε ότι η πρωτοβουλία δεν σχετίζεται με την τουρκική κυβέρνηση.

Ο ακτιβιστής ανέφερε στο Haber7 ότι ο στολίσκος έχει προγραμματιστεί να αναχωρήσει από τις τουρκικές ακτές την Πέμπτη. Η θαλάσσια πομπή πρόκειται να κάνει μια πρώτη στάση στην Κύπρο πριν συνεχίσει προς το ισραηλινό λιμάνι AshdodΟ Okçu είπε ότι ο κύριος στόχος της επιχείρησης θα ήταν να προκαλέσει διακοπή στα διεθνή ύδατα στα ανοικτά των ισραηλινών ακτών στο θαλάσσιο εμπόριο με κατεύθυνση το λιμάνι του Ashdod, προκειμένου να διακοπεί η παροχή αγαθών στο Ισραήλ για μια εβδομάδα ή ακόμη και έως και 10 ημέρες.

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι η δράση διαμαρτυρίας θυμίζει την απόπειρα του λεγόμενου «Στολό της Ελευθερίας της Γάζας» τον Μάιο του 2010, ο οποίος προσπάθησε να παραβιάσει τον θαλάσσιο αποκλεισμό στην ελεγχόμενη από τη Χαμάς Λωρίδα της Γάζας, αλλά αναχαιτίστηκε από το Ισραηλινό Ναυτικό.

Το Ισραήλ θεωρεί σοβαρή την συγκεκριμένη απειλή των Tούρκων και προετοιμάζεται να αποκρούσει όσα πλοία θα επιχειρήσουν να σπάσουν τον ισραηλινό κλοιό για να εισέλθουν στην Γάζα.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)