Ο ΟΗΕ αναστέλλει την παροχή βοήθειας στη Γάζα μετά τη λεηλασία των αποθηκών της UNRWA

0


 Το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ (WFP) δήλωσε ότι αναγκάστηκε να αναστείλει τις δραστηριότητές του στη Λωρίδα της Γάζας την Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023 μετά τη λεηλασία των αποθηκών από την Υπηρεσία Αρωγής και Έργων του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή (UNRWA).

Νωρίτερα, η Υπηρεσία Αρωγής και Έργων του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή είπε ότι χιλιάδες άνθρωποι εισέβαλαν σε αποθήκες και κέντρα διανομής της UNRWA στη Γάζα, παίρνοντας αλεύρι και άλλες βασικές προμήθειες.

Η οργάνωση τόνισε ότι λόγω της έλλειψης πρόσθετων προμηθειών καυσίμων, τα αρτοποιεία που συνεργάζονται με το WFP στη Λωρίδα της Γάζας δεν λειτουργούν πλέον και οι υπηρεσίες μεταφορών δεν μπορούν να παραδώσουν τρόφιμα στον προορισμό τους.

«Χρειαζόμαστε ένα ανθρωπιστικό  moratorium της σύρραξης για να μπορέσουμε να παραδώσουμε με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα τρόφιμα, νερό και είδη πρώτης ανάγκης σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη», δήλωσε ο εκπρόσωπος του WFP για την Παλαιστίνη, Samer Abdeljaber .


www.bankingnews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)